Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sprzęgło nie odbija

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gospo
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Cze 2015
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zakrzewo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:50, 13 Cze 2015    Temat postu: Sprzęgło nie odbija

Witam przed remontem silnik sprzęgło ładnie chodziło ,a teraz po złożeniu nie odbija mimo regulacji co jest ?

Ostatnio zmieniony przez Gospo dnia Sob 17:16, 13 Cze 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jaro5
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Maj 2015
Posty: 167
Przeczytał: 11 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poddębice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:44, 13 Cze 2015    Temat postu:

Widzę że się wysiliłeś w pisaniu że hoho.
Gdzie regulowałeś ? Jaki silnik? Co wymieniałeś?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
irekb
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Maj 2015
Posty: 67
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 0:03, 14 Cze 2015    Temat postu:

czy nie odbija tu gdzie podczepiasz linkę przy silniku ???
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gospo
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Cze 2015
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zakrzewo
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:43, 14 Cze 2015    Temat postu:

Silnik 4b w sprzęgle inc nie było wymieniane. Po złożeniu nie odbija tam gdzie się linkę zaczepia [przy silniku. tą śrubką regulowałem ale jak za mocno dokręciłem to było jakby wciśnięte ,a i tak nie odbijało. Wydaje mi się ,że pomiędzy tymi prętami co się do środka do sprzęgła wkłada nie dałem kulki może to być to ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pazio777
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 668
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:47, 14 Cze 2015    Temat postu:

https://www.youtube.com/watch?v=nIFBjIvW_g0
[link widoczny dla zalogowanych]
https://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSyfA8

Radzę się zaznajomić dość dokładnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin