Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson S51 Elektronik.Nie wkręca się na obroty i kopci.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janota8
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Mar 2012
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 17:56, 07 Maj 2013    Temat postu: Simson S51 Elektronik.Nie wkręca się na obroty i kopci.

Witam Was Wink (1) Mam problem.Kupiłem Simsona S51 Elektronik i wszystko pięknie ładnie, jeździ, pali, dużo mocy (bo 60ccm :P) i nagle pięknego dnia wyjeżdżałem z placu i przejechałem kawałek na ''wstecznym'' (czyli próbowałem odpalić na pych do tyłu), ale kawałeczek dosłownie.Po tym odpaliłem go normalnie i pojechałem... Przejechałem około 800m i simson zaczął przerywać itp. w końcu zgasł... Kiedy zgasł próbowałem go odpalić i odpalił normalnie Happy stoi na wolnych obrotach i wszystko pięknie, ale jak dodałem gazu to nic... znaczy się nie gaśnie tylko buczy, brzęczy, kopci się z tłumika i nie wkręca się na obroty :/ Dojechałem na wolnych do domu.Myślałem na początku, że za bogatą mieszankę zrobiłem, ale dolałem paliwa i to samo... Zostawiłem motor, aby się ostudził, ale to nic nie dało :/ rano identycznie.Co to może być ? Pomożecie ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Happy
Ps.Zimny czy ciepły silnik, nie mają tu żadnego znaczenia.


Ostatnio zmieniony przez Janota8 dnia Wto 18:25, 07 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:43, 07 Maj 2013    Temat postu:

I co odpalił Ci na tym wstecznym?
Prawdopodobnie zapłon Ci się przestawił.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janota8
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Mar 2012
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:53, 07 Maj 2013    Temat postu:

To był kawałek więc pierdną pare razy i to wszystko (nie odpalił).
Słyszałem, że w elektroniku nie ma jak zapłon się przestawić, bo jest bezobsługowy.... :P


Ostatnio zmieniony przez Janota8 dnia Wto 18:54, 07 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:11, 07 Maj 2013    Temat postu:

Może się przestawić. Wystarczy że obrócisz iskrownik względem silnika.
Z tych objawów co piszesz, to ja bym obstawiał coś z gaźnikiem, a nie zapłonem aczkolwiek wszystko możliwe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janota8
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Mar 2012
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:25, 07 Maj 2013    Temat postu:

Ale z gaźnikiem nic nie było grzebane, cały czas jeździł normalnie, a podstawa iskrownika, też nie była ruszana, więc nie było szans żeby się przestawił.Simek odpala normalnie (od pierwszego :P) stoi równiutko na wolnych obrotach tylko się nie wkręca na obroty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rafał51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 443
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opole
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:40, 07 Maj 2013    Temat postu:

Może jakiś kanał w gaźniku się przypchał, wymyj go rozpuszczaknikiem i wydmuchaj kompresorem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:36, 07 Maj 2013    Temat postu:

Sprawdź filterek w kraniku.Przeczysc gaźnik,filtr powietrza,sprawdź zapłon.Jak to nie pomoże to myślimy dalej.Przeczytałem jeszcze raz i tak- jeśli zaczął kopcić to może znaczyć że zaczął pibierać olej że skrzyni.A co za tym idzie i powietrze co powoduje że na luzie działa normalnie ale pod obciążeniem...

Ostatnio zmieniony przez toncio20 dnia Wto 20:43, 07 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janota8
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 10 Mar 2012
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:09, 07 Maj 2013    Temat postu:

Dzięki chłopaki, ale już naprawione.Świeca była do dup* Teraz jest ok Wink (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin