Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson problem ze sprzęgłem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikihacia06
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:25, 22 Sie 2014    Temat postu: Simson problem ze sprzęgłem

Witam ponownie niestety
Dopiero co poskladalem silnik. Śmigał jak marzenie. Postanowiłem zmienić świecę bo tamta bywała okopcona. Wsadzilem BOSHA i odpalam chodzi pięknie na biegu jałowym . Chciałem ruszyć a tu sprzęgło nie działa. Przed remontem sprzęgło się rozregulowalo. I je wyregulowalem. I działało. A teraz nie wiem. Nie miałem zbytnio czasu na kolejne rozbieranie silnika. Ktoś mógłby mi powiedzieć czego to może być wina? Dołączam wideo.




http://youtu.be/r8OKMHfiJME
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:20, 22 Sie 2014    Temat postu:

trzy wałeczki popychacza są na miejscu ma się rozumieć?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikihacia06
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 22:20, 22 Sie 2014    Temat postu:

Jasne. Wcześniej działało jak należy. Nawet w ten sam dzień. Tylko po prostu go zgasilem i zmieniłem świecę. I już nie dałem rady odjechać... Sad (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skibonzo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Mar 2014
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:07, 22 Sie 2014    Temat postu:

Mi kiedyś wyjechało tak sprzęgło bo chyba słabo skontrowałem, że aż korek rozwaliło. Jeżeli ruszasz dźwignią bez oporu to znaczy tylko tyle, że nie jest przenoszona siła na sprężynę, która dociska tarcze. O to co, regulacja moim zdaniem, regulacja.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikihacia06
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 12:32, 24 Sie 2014    Temat postu:

To nie jest sprawa regulacji bo sprzeglo nie chce powrocic do swojego pierwotnego stanu. Po nacisnieciu pozostaje i sie nie cofa. Po prostu wypycha ale nie powraca. Swoja droga probowalem to regulowac bo o tym pomyslalem jako pierwszym ale nawet wkrecenie sruby do konca nie pomagalo. Ma ktos jakies inne pomysly?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:38, 24 Sie 2014    Temat postu:

Sprężyna założona jak należy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikihacia06
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 16:17, 24 Sie 2014    Temat postu:

Nie wiem. Narazie nie rozklecalem pokrywy. Podczas wymiany simmeringow sprzęgło tez nie było ruszane. Myślę że mogłem odwrotnie założyć zebatke na wale ale po włożeniu do ramy przejechałem jeszcze 15km i nic się nie działo. Po powrocie z przejażdżki odpaliłem sima i ustawialem gaźnik. Zgasilem aby zmienić świecę. Odpalam i chce jechać a tu sprzęgło nie działa. Dodam że podczas ustawiania gaźnika słyszałem jakby lekkie dzwonienie w silniku poczas jazdy też jakby coś dzwonilo. Nie wiem co jest.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikihacia06
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 11:23, 25 Sie 2014    Temat postu:

Problem został rozwiązany. Nakrętka trzymająca sprzęgło wykrecila się. Nie mam pojęcia w jaki sposób. Zakrecilem ustawiłem i działa. Dodaje filmik na którym widać problem. Może komuś się przyda.

http://youtu.be/LRJCuJZPNj0

Jeszcze jedno pytanie w tym temacie. Jak ściągnąłem pokrywę to zlalem olej. Coś mi tu nie pasuje. Czy tak ma wyglądać Lux 10 po przejechaniu zaledwie 15Km?
Z lewej zlany olej a z prawej nowy.

http://zapodaj.net/78768f482414c.jpg.html
http://zapodaj.net/8ee5f9b7f9c50.jpg.html

Dziękuję za pomoc


Ostatnio zmieniony przez mikihacia06 dnia Pon 11:31, 25 Sie 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin