Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson.....problem z zapalaniem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
D@w!D
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 23:42, 11 Lut 2009    Temat postu: Simson.....problem z zapalaniem

Witam,,,,,,mam problem z simkiem s51 a mianowicie.........; nie odpala mi wcale nawet na popych..............dym z rury się nie wydobywa tak jakby nie dochodziła benzyna ale gaźnik czyściłem......co to może być...proszę o pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaziu
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 3109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:51, 11 Lut 2009    Temat postu:

A iskra jest? podaj wiecej informacji czy to sie stalo nagle czy cos grzebales..jasnowidzów i wrozek niestety nie ma na forum.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
D@w!D
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 22:26, 12 Lut 2009    Temat postu:

Nie nie grzebałem nic tylko wykręciłem z gaźnika linkę od gazu i przeczyściłem tą igłę......poza tym to nic nie ruszałem......a to się stało tak nagle bo w jednym dniu jeździłem bez niczego a na drugi dzień lipa..........a iskra jest tylko nie tak cały czas tylko raz i koniec....może to kondensator....nie wiem sam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dam92
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 1425
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 23:38, 12 Lut 2009    Temat postu:

Mam to samo już drugi raz w swoim simie;/ za pierwszym razem do wymiany była cewka kond. i platynki i działałWide grin a teraz wymieniłem kond. i nic ;/ u ciebie zobacz kondensator i przeczyść platynki zobacz styki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Pią 0:05, 13 Lut 2009    Temat postu:

jeśli to zapłon ,,platynkowy" to wyczyść styki, ustaw przerywacz i sprawdź kondensator. a jeśli elektronik to masz moduł do wymiany
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
D@w!D
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 16:26, 13 Lut 2009    Temat postu:

Dzięki wielkie sprubuje ..........jak co to będe pisał
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin