Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
simson po remoncie nie odpala

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojjas241
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Sty 2015
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:32, 16 Sty 2015    Temat postu: simson po remoncie nie odpala

witam
Mam taki problem. otóż posiadam simsona s51 6V elektronika który był w częściach i go składam od podstaw : rama , instalacja. silnik był po remoncie wymienione to co trzeba było.

mam drugiego simsona s51 6v elektronika który jeździ i instalacje w pierwszym podłączałem tak samo jak w tym sprawnym

silnik w ramie, instalacja podłączona, iskra jest ,lecz nie odpala

kompresje ma.paliwo dochodzi nie odpala, wlałem troch do cylindra też zero reakcji,
gaźnik , cewke, elbe przekładałem od sprawnego simsona lecz nic to nie daje.

kolor iskry jest biały a w sprawnym jest taki niebieskawy więc taki sam powinien być ?
zapłon przestawiony? jak go ustawić jak nie posiadam lampy stroboskopowej ?
jak wyciagłem świecę i przyłożyłem do masy to iskra była, a nieraz wogole sie nie pojawiała

oraz czemu jak miałem założoną osłonę prawą magneta to nie mialem iskry jak sciaglem to sie pojawila?
proszę o pomoc
dziekuje za pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Simson RM
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 1989
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Iwiny
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 0:41, 17 Sty 2015    Temat postu:

Sprawdź kable wychodzące z zapłonu, może na zgjęciu gdzieś kabel z cewki masuje ci z silnikiem i są takie cuda.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojjas241
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Sty 2015
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:05, 17 Sty 2015    Temat postu:

a oprócz tego co możę być przyczyną?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Simson RM
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 1989
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Iwiny
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:27, 17 Sty 2015    Temat postu:

No sam napisałeś że jak założysz dekiel to nie masz iskry. a jak ściągniesz to jest. Sprawdź najpierw to.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin