Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Simson nie odpala po remoncie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Przemo98
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 17:17, 25 Cze 2016    Temat postu: Simson nie odpala po remoncie

Witam
Mam problem z moim Simsonem s51. Otóż w zeszłym roku w Simsonie pękł tłok podczas jazdy i silnik zatrzymał się dęba. Wczoraj zakupiłem nowy cylinder i nowy tłok poskładałem wszystko do kupy i pierwsze odpalenie to była masakra. Nie chciał nawet prychnąć. Iskra chwilami była a czasem nie było. ustawiłem na nowo zapłon i zmieniłem świecę oraz wyczyściłem gaźnik. W dalszym ciągu odpalenie z kopniaka nie było możliwe. Spróbowałem z po pychu. Pchałem go dość długo i w pewnej chwili złapał i odpalił. Ze względu na nowy cylinder postawiłem go aby docierał się. Później po zgaszeniu wstawiłem go do garażu i spędził tam noc. Dzisiaj rano Próbowałem odpalić go z kopniaka ale nie chciał. Odpalił dopiero z po pychu. pojechałem nim na przejażdżkę i odstawiłem . Później znowu się przejechałem ale również odpalał z po pychu. Teraz kiedy chciałem się przejechać już nie chce odpalać w ogóle. Zacząłem bawić się zapłonem ale to nic nie dało. Teraz jest tak że ma iskrę, paliwo dochodzi, ma kompresję ale nie chce już odpalać. Znajomy powiedział mi że w momencie kiedy silnik zatrzymał się w miejscu rok temu, to mogły przestawić sie przeciw wagi na wale ale nie wiem. Co zrobić lub wymienić aby znów chciał odpalać z kopki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nico_Grant
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 11 Lip 2014
Posty: 327
Przeczytał: 11 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:14, 25 Cze 2016    Temat postu:

Na początek ustawić prawidłowo zapłon, sprawdzić też przy okazji czy nie jest ścięty klin na połączeniu wał-magneto.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
waldemar.stanisz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 28 Cze 2016
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:00, 28 Cze 2016    Temat postu:

Sprawdź platynki ,przewód od świecy ,kondensator .Moim zdaniem choćby nawet przeciwwagi na wale się przestawiły to i tak powinien odpalić ,przecież z popychu odpalił
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Przemo98
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:10, 30 Cze 2016    Temat postu:

Problem po części rozwiązany.
Zdjąłem kolo zamachowe i okazało się że klin na wale jest ścięty a rowek na klin jest strasznie duży. Po prostu popękał.
teraz muszę kupić nowe koło zamachowe i zmienić klin na wale i powinno być dobrze. Ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Potem będę się martwił co dalej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin