Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Simson nie odpala po postoju...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsons90
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 21:35, 27 Sie 2007    Temat postu: Simson nie odpala po postoju...

Witam,
mam simsona s50 po remoncie silnika oraz elektryki.
Do tej pory jezdzil dobrze lecz ostatnio po postoju juz nie odpala.
Mam kilka swiec i na kazdej jest to samo.
Na poczatku zapali za 5-10 kopniakiem, przejade sie a jak zgasze i za kilka min chce odpalic to nie moge.
Na pych tez nie idzie go odpalic.
Iskra jest, zaplon dobrze ustawiony, gaznik przeczyszczony.
W czym tkwi problem ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Pon 22:46, 27 Sie 2007    Temat postu:

Gdzieś musi być problem gdyby wszystko było w porządku tak jak piszesz to powinien chodzić bez zarzutów. Pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsons90
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 11:16, 28 Sie 2007    Temat postu:

Ja juz sam nie wiem co mam robic.
Co sie moglo jeszcze zepsuc??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Wto 12:42, 28 Sie 2007    Temat postu:

Może sie zalewa. A gdy po postoju i nie chce zapalić to jest iskra?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsons90
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 12:43, 28 Sie 2007    Temat postu:

Świecy nie zalewa, ale iskra po postoju niekiedy jest gubiona...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Wto 12:52, 28 Sie 2007    Temat postu:

no to wszystko jasne winna jest iskra.
a jakiego masz elektronik czy zwykły?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsons90
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 13:22, 28 Sie 2007    Temat postu:

zwykły
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Wto 15:42, 28 Sie 2007    Temat postu:

Sprawdź zapłon bo ja miałem podobny problem ale w elektroniku
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsons90
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:13, 28 Sie 2007    Temat postu:

Zapłon sie nie przestawił, a był ustawiany przez mechanika i dobrze działał po ustawieniu. (mam kreske narysowana i nie zmienil sie)
Zmniejszylem przerwe na swiecy, wyczyscilem tłumnik i troche lepiej jest z zapaleniem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Wto 18:29, 28 Sie 2007    Temat postu:

Tłumnik nie ma nic do tego, nie chodziło mi o przestawienie zapłonu tylko sprawdz cewke kondensator itd.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:38, 28 Sie 2007    Temat postu:

a zmiejsz ustawienie elektrod swiecy ja tak mialem zmniejszyłem i gra :look
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsons90
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2007
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:51, 28 Sie 2007    Temat postu:

simsons90 napisał:
...
Zmniejszylem przerwe na swiecy...


Narazie jezdzi dobrze, jesli sie cos znowu stanie to jaka swiece najlepiej kupic do Simson s50 i z jaka przerwa ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michal91a
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 23 Kwi 2007
Posty: 980
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lewniowa

PostWysłany: Wto 22:14, 28 Sie 2007    Temat postu:

świece ja mam NGK i nie nazekam a stare i sprawdzone to jest Iskra tylko pamiejak zeby potem ustawic przerwe na 0,4 albo 0,35 zeby ci dobrze palił ja chwyci temperatury a co do teg gubiacej iskry to posprawdzaj wszystkie styki zobacz czy kondensator siedzi dobrze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin