Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Simson Electronic 6v brak iskry przy lekkim kopnięciu
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mareq123
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:00, 08 Kwi 2013    Temat postu: Simson Electronic 6v brak iskry przy lekkim kopnięciu

Witam.. Mam problem z swoim simsonem.. Przy lekkim kopnięciu nie ma iskry jest dopiero przy mocniejszym .. cewka pod magnetem (nn) wytwarza napięcie 80-150v przy srednim kopnięciu .. czy to może być jej wina ? dodam ze cewka (wn)zapłonowa nowa , impulsator nowy ,moduł nowy i magneto nowe..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsens51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 05 Gru 2012
Posty: 381
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: naklo

PostWysłany: Pon 16:17, 08 Kwi 2013    Temat postu:

co ty chcesz lekko kopać bez wysiłku aby ci odpalił ?? jak nie masz siły w nodze to trudno
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1821
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:46, 08 Kwi 2013    Temat postu:

simsens51 napisał:
co ty chcesz lekko kopać bez wysiłku aby ci odpalił ?? jak nie masz siły w nodze to trudno

No chyba jak przy lekkim kopnięciu nie ma iskry to nie będzie chodził nie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:26, 08 Kwi 2013    Temat postu:

Jeśli cewka NN generuje takie napięcie jakie napisałeś to jest raczej sprawna.
Nie masz może potencjometru przy module ?
Czy silnik w ogóle odpala czy mocniejszym kopnięciu ? Jeśli tak, to jak pracuje ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kacper123190
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Iłowo-Osada
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:33, 08 Kwi 2013    Temat postu:

Najlepiej nagraj filmik o jakie kopnięcia chodzi, jak miałem 10 lat i posiadałem motorynkę to ją kopałem z całej siły dla mnie to było mocno i nie chciała odpalić a jak ojciec podszedł wtedy ważył coś koło 110 i jak kopnął to od razu chodziła, więc dla ciebie te mocno może być w prawdzie słabo Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mareq123
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:28, 08 Kwi 2013    Temat postu:

haha Wide grin nie mam potencjometru .. mam moduł robiony z allegro ale jest dobry bo u kolegi sprawdzałem.. W cale nie chce odpalić.. a żeby była iskra to trzeba się namęczyć Wide grin .. przy mocnym kopnięciu nie ma dopiero jest przy pie****nięciu, nagram jutro film i wam wrzucę to zobaczycie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:33, 09 Kwi 2013    Temat postu:

A jak mocno kopiesz to iskra jest za każdym razem ? Czy różnie ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mareq123
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:38, 09 Kwi 2013    Temat postu:

raczej jest za każdym .. zaraz wrzuce filmik bo ta wrzuta dziwna jest Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kacper123190
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Iłowo-Osada
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:46, 09 Kwi 2013    Temat postu:

Nie lepiej na youtube? Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mareq123
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:15, 09 Kwi 2013    Temat postu:

No lepiej.. ale hasła zapomniałem:D [link widoczny dla zalogowanych] tu macie link.. i wiecie czego to może być wina ?..jutro wymienie cewke pod magnetem na 12v może to coś pomoże..

Ostatnio zmieniony przez Mareq123 dnia Wto 21:32, 09 Kwi 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kacper123190
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Iłowo-Osada
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:30, 09 Kwi 2013    Temat postu:

no faktycznie lipaaa, a próbowałeś wymienić kabel? i fajkę? może kabel jest pęknięty i nie przeprowadza prądu tak jak powinien Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mareq123
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:33, 09 Kwi 2013    Temat postu:

tak wszystkie nowe .. nawet mase robiłem.. i lutowałem od nowa.. i nic..fajki nie sprawdzałem.. ale na kolegi cewce zapłonowej (wn) pod bakiem jest tak samo .. więc nie było po co sprawdzać a i jeszcze dodam ze kolegi cewke brałem też z kablem i fajką Wide grin

Ostatnio zmieniony przez Mareq123 dnia Wto 21:38, 09 Kwi 2013, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsens51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 05 Gru 2012
Posty: 381
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: naklo

PostWysłany: Śro 12:40, 10 Kwi 2013    Temat postu:

a na moje to i tak za słabo kopiesz słychać na filmie jak tłok tak jagby przy kopnięciu tylko raz poszedł do góry dół lub na odwrót a jak mocniej kopłeś co tłok chwileczkę dłużej pochodził to była Wink (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kacper123190
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Iłowo-Osada
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 13:00, 10 Kwi 2013    Temat postu:

simsens51 napisał:
a na moje to i tak za słabo kopiesz słychać na filmie jak tłok tak jagby przy kopnięciu tylko raz poszedł do góry dół lub na odwrót a jak mocniej kopłeś co tłok chwileczkę dłużej pochodził to była Wink (1)

On dobrze kopie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mareq123
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:17, 10 Kwi 2013    Temat postu:

Wymieniłem cewke zapłonową pod magnetem na 12v i nie wiele to dało
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin