Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson 60/4 po rozgrzaniu traci siłe

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qwerty
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 16:58, 13 Kwi 2011    Temat postu: Simson 60/4 po rozgrzaniu traci siłe

Wszystko było dobrze aż do remontu (wymiana łożysk, simmeringów tłoka i pierścieni) Po zrobieniu wszystkiego simek chodził dobrze odpalał od kopa i wgl. Po dotarciu(280km) postanowiłem się rozbujać na max i sim nie może przekroczyć 80km/h ma dość wolne przyśpieszenie. Przed remontem potrafił latać 90 km/h (licznik ten sam) i przyśpieszenie wyczuwalni większe. Ale to nic stwierdziłem że 10km/h różnicy nie zrobi. Po jakimś czasie simson coraz bardziej słabł już jestem dwa tygodnie po dotarciu i nadszedł moment gdy jest zimny jako tako jedzie te 80km/h po rozgrzaniu (3 - 4 km) Simson ma problem rozbujać się, na 4 max 60 km/h a na trójce kolo 65 - 70. Czyściłem gaźnik, wymieniłem kondensator i nic nie pomaga. Dysza 72, zimny czy ciepły odpala na 1 kopka.


Pomocy !!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzysiek0109
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:14, 13 Kwi 2011    Temat postu:

Ustaw dobrze zapłon. A jaki masz cylinder i tłok ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qwerty
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:51, 13 Kwi 2011    Temat postu:

zapłon ustawiony dobrze

cylek almot

tłok Piston ale 0.06 luzu + gotowanie czyli +/- 0.04
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
banek392
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 79
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: LTM

PostWysłany: Czw 9:24, 14 Kwi 2011    Temat postu:

odpal go na postoju niech pochodzi tak ze 2 -3 minuty lekko gazując chodzi żeby sie zagrzał na postoju i wtedy sie przejedz odrazu dając w d.. jak bedzie kiepsko to masz albo tłoczek do wymiany albo co gorcze cyl do szlifu i na postoju zobacz na nagrzanym czy odrazu na obroty sie wkręca jak bez problemu to ja bym tłok wymienił
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawids51b
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 76
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:29, 21 Kwi 2011    Temat postu:

tłok ci puchnie albo zaplon kijowo ustawiony
ale najpierw bym ściągnol gume od filtra bo moze zatkany Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin