Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

problem ze starterem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamstd
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: głogów/leszno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:07, 27 Cze 2009    Temat postu: problem ze starterem

witam,mam problemz moim simkiem s51.
Otóż jechałem i mi zgasł po przysmaleniu opony i go odpaliłem i chciałem ruszyć a tu nagle taki dzwięk jakbym nacisnął starter(nie nacisnąłem go) i mi zgasł.Jak próbowałem go odpalić to starter nie dawał się wogule nacisnć-tak jak by coś zablokowało wał,tłok. :noo
Proszę pomóżcie bo nie wiem co się mogło stać, i jestem trochę zielony w budowie silnika simsona. Z góry dzięki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 22:36, 27 Cze 2009    Temat postu:

Magnetem dasz rade obkrecić ?Kopka odbija?Co się dzieje jak wciśniesz sprzęgło.

Ostatnio zmieniony przez mateuszkal dnia Sob 22:36, 27 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamstd
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: głogów/leszno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:32, 28 Cze 2009    Temat postu:

a więc tak, jak wcisnę sprzęgło to kopka normalnie chodzi, jak nie to wogule nie mogę jej nacisnąc a najgorsze jest to że jak odkręciłem prawy dekiel to odpadło mi magneto-wyglądało to tak jakby ukręcił się gwint przy wale

Ostatnio zmieniony przez adamstd dnia Nie 10:33, 28 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
suszny
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 2074
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraśnik (woj. lubelskie)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:41, 28 Cze 2009    Temat postu:

Musiałeś miec źle dokręcone magneto.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamstd
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: głogów/leszno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 10:57, 28 Cze 2009    Temat postu:

myślę że nie ale co mam teraz z tym zrobić?? ;(
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lol123
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:21, 28 Cze 2009    Temat postu:

Jak masz zdjęte magneto to wtedy spróbój kopnąc ( BEZ wciskania sprzęgła ) a jak nie masz zdjętego to ściągnij magneto i zrób tak jak wyżej pisałem.. i jak wtedy będzie dobrze chodzić to znaczy że ci magneto pzyblokowywało ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamstd
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: głogów/leszno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:50, 28 Cze 2009    Temat postu:

a wygląda to tak

[link widoczny dla zalogowanych]

[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lol123
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:57, 28 Cze 2009    Temat postu:

8) WOW złmał ci się wał, musisz wymienić wał korbowy.....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaziu
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 3110
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:04, 28 Cze 2009    Temat postu:

Czy czasem nie wcisnąłeś tylnego hamulca bez wciskania sprzęgła??

No to musisz kroić silnik i kupować nowy wal Wink (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamstd
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: głogów/leszno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 14:20, 28 Cze 2009    Temat postu:

Aha, a co mogło być tego przyczyną??? a przy okazji jak bym miał rozpoławiać silnik to co musiałbym wymienić i ile by to kosztowało ale zrobić z niego 70cm3??

Ostatnio zmieniony przez adamstd dnia Nie 14:21, 28 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaziu
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 3110
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 14:32, 28 Cze 2009    Temat postu:

O 70ccm to szukaj na forum sobie jest w ch**J tematow..

Odp mi na pytanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lol123
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:57, 28 Cze 2009    Temat postu:

Albo Kaziu maiła krzywe magneto, albo źle wywarzone, może jakiś chiński bubel i dlatego...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamstd
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: głogów/leszno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:06, 01 Lip 2009    Temat postu:

to odrazu w temaci spytam czy jak dokupię do tego zestawu [link widoczny dla zalogowanych] jeszcze wał [link widoczny dla zalogowanych] też od Pana Kniazia to coś będę jeszcze musiał dokupić??
I czy wogule takie zestawienie będzie dobre???
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam:::adamstd
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
suszny
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 2074
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraśnik (woj. lubelskie)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:32, 02 Lip 2009    Temat postu:

Będziesz musiał roztoczyć kartery.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin