Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Na nagrzaniu gasimy i ... nie pali.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KubaM
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 1580
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krasnystaw

PostWysłany: Pią 21:33, 04 Kwi 2008    Temat postu: Na nagrzaniu gasimy i ... nie pali.

No właśnie. Dziś w końcu zrobiłem u siebie sprzegło, odpaliłem go - odpalił za 2 razem a stał 2 tygodnie nie ruszany. Pojechałem się przejechać, zrobiłem 5 km, pozadnie go zagrzałem i zgasiłem. Po zgaszeniu od razu chciałem zapalić i nie dało rady ... kopałem i kopałem - nic. Odkrecam świece - zalana. czyszcze, wkrecam - odpala za 1 razem i chodzi ładnie 3 sekundy po czym gasnie i nie chce palić ( wykrecam świece - nie jest zalana, iskra jest). Kiedy ostygł zapalił za 1 razem. Po nagrzaniu i zgaszeniu sytuacja się powtórzyła. Co może być tego przyczyną? Dlaczego tak się dzieje? Możliwe ze ma to coś wspólnego z diodą prostowniczą lub cewką ładowania/stopu? Piszcie co o tym myslicie i co byście zrobili na moim miejscu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin21
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2996
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okrzeja

PostWysłany: Pią 22:00, 04 Kwi 2008    Temat postu:

Elektronik czy platyniarz?Jak platyniarz to sprubuj zmniejszyc przerwe na platynkach i świecy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Pią 22:01, 04 Kwi 2008    Temat postu:

sprawdzales iskrę po wykręceniu czy jest ?? bo moze gubić
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:03, 04 Kwi 2008    Temat postu:

ja miałem tak samo, zmniejsz przerwę na świecy i kup nową najlepiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
comfort
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław

PostWysłany: Pią 23:16, 04 Kwi 2008    Temat postu:

tak to musi byc swieca !!! nie mam innego wyjscia . he . najczesiej to sa przypadki podobne i glownym przycyznem jest swieca
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 7:26, 05 Kwi 2008    Temat postu:

sprawdź kompresje bo ja stawian na simmering od strony magneta o ile ci nie kopci
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ooryginall
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 1167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żagań (woj.lubuskie)

PostWysłany: Sob 9:38, 05 Kwi 2008    Temat postu:

A nie przyszło wam do głowy ze to może być wina kondensatora :look
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KubaM
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 1580
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krasnystaw

PostWysłany: Sob 19:05, 05 Kwi 2008    Temat postu:

kondensator nowy. Ok zrobiłem Wide grinWide grin weirkszyłem o dziwo przerwe na platynkach, pogrzebałem w elektronice (założyłem nowe diody itp). jezdzi jak oszalały (robi zrywy na 2 metry bez hamulca na zebatce 16z - docieranie Wide grin) dobra ale nie o tym. mam kolejne pytanie - jakie powinno wychodzić napięcie z cewki ładowania???? pytam tutaj poniewaz uwazam ze bez sensu jest zakładać nowy temat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ooryginall
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 1167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żagań (woj.lubuskie)

PostWysłany: Sob 19:23, 05 Kwi 2008    Temat postu:

Chyba takie napięcie jaka jest żarówka od stopu w tylnym światle
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin21
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2996
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okrzeja

PostWysłany: Nie 11:48, 06 Kwi 2008    Temat postu:

Heh dokładnie nikt Ci tego chyba nie powie..Bo ono jakoś tak troszke różnie wychodzi.Wide grinWide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtiziom
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

PostWysłany: Nie 12:07, 13 Kwi 2008    Temat postu:

zmien kondensator jja tak miałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ooryginall
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 1167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żagań (woj.lubuskie)

PostWysłany: Nie 12:56, 13 Kwi 2008    Temat postu:

Co ma kondensator do napięcia cewki ładowania?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:22, 13 Kwi 2008    Temat postu:

nie ma nic kolega wojtiziom chyba nie czytał całego tematu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin