Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Motor gaśnie po przejechaniu 2Km i nie odpala przez 10 minut

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kpuc87
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Kwi 2014
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:26, 30 Kwi 2014    Temat postu: Motor gaśnie po przejechaniu 2Km i nie odpala przez 10 minut

Witam, ponad tydzień temu kupiłem Simsona S51 Enduro 86r, niestety moja radość nie trwała długo i walczę z problemem od kilku dni, mianowicie: Zimny motor odpala za pierwszym kopem, ale po przejechaniu ~2Km nagle traci moc i po 5s gaśnie, nie rusza z popychlu ani z kopki, tłok się kręci (subiektywnie normalnie) ale nie odpala, iskra jest bardzo ładna.

Wymieniłem świece, wymieniłem gaźnik a on nadal swoje, błagam o pomoc bo mnie krew zalewa!

Gaźnik 16N1-11, instalacja 6V


Jeżeli nie podałem jakiś istotnych informacji które pomogą w zdiagnozowaniu problemu to proszę nie bić tylko napisać co mam jeszcze podać.


Ostatnio zmieniony przez Kpuc87 dnia Śro 15:33, 30 Kwi 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:56, 30 Kwi 2014    Temat postu:

Kiepski dopływ paliwa do gaźnika: wykręć i wyczyść kranik zbiornika, sprawdź drożność otworu odpowietrzającego w korku baku.
Wcześniej możesz spróbować podłączyć gaźnik przewodem paliwowym do jakiejś "kroplówki", tzn. plastikowej butelki z benzyną i przejechać się kilka kilometrów - czy problem wystąpi. Jeśli nie, to patrz zdanie pierwsze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kpuc87
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Kwi 2014
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:46, 01 Maj 2014    Temat postu:

Dziękuje za odpowiedz, mam wątpliwości co do twojej teorii kolego (już wcześniej odkręcałem wlew paliwa co 300m myśląc ze to możne być problemem, lecz to nic nie dało) ale wykręcić kranik nie zaszkodzi, zrobię to jutro jak tylko zorganizuje butelki, dziś zdemontowałem głowicę i złapałem się za głowę.




Ale to i tak myślę niema powiązania, choć mogę się mylić dlatego to tu umieszczam. Tak wygląda po wyczyszczeniu, osadu było z 2mm.


Ostatnio zmieniony przez Kpuc87 dnia Czw 16:49, 01 Maj 2014, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin