Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dziwny problem ze skrzynią biegów...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szrot
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:46, 21 Maj 2010    Temat postu: Dziwny problem ze skrzynią biegów...

Dzisiaj przejechałem się kawałek, przyjechałem do domu, zgasiłem go, przyszedłem zapaliłem i jeszcze kawałek chciałem się przejechać. Więc ruszam 1ka i chcę wrzucić 2kę, a tu jeden wielku luz od 1ki aż na samą górę wajchi, co się stało!? Dodam że olej do przekładni to hipol...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolsr
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 769
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: będę wiedział że ten wał wytrzyma taką moc ?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:53, 21 Maj 2010    Temat postu:

Możliwe ze regulacja. Miałem przypadek że automat pękł i miałem tylko 2 i też nic. Najlepiej odkręć pokrywę to bd widział co i jak ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RedShadoW
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:42, 21 Maj 2010    Temat postu:

Możliwe że zębatka zdawcza Ci sie wytarła, też tak miałem jak za szybko sprzęgło puściłem. :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szrot
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:53, 21 Maj 2010    Temat postu:

no ale 1ka bezproblemowo wskakuje... Reszta biegów tak jakby wyparowała... Wskakuje luz i wajcha chodzi luźno aż na samą górę :budzjelopa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolsr
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 769
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: będę wiedział że ten wał wytrzyma taką moc ?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 9:16, 22 Maj 2010    Temat postu:

To wyreguluj a jak to nie pomoże to może automat sie pokrzywił...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kk_enduro
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:26, 05 Cze 2010    Temat postu:

A gdzie ten automat jest bo mam taki sam problem ale dotychczas znalazłem 2 i inne biegi i bodajże mogła mi pęknąć sprężyna w automacie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janaszioom
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 1681
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Wielkopolskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 15:29, 05 Cze 2010    Temat postu:

Tak wygląda jak na nim się trzyma nóżka od zmiany biegów.

[link widoczny dla zalogowanych]


Ostatnio zmieniony przez Janaszioom dnia Sob 15:32, 05 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szymek1995
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chojnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:15, 05 Cze 2010    Temat postu:

RedShadoW napisał:
Możliwe że zębatka zdawcza Ci sie wytarła, też tak miałem jak za szybko sprzęgło puściłem. :]

Niemożliwe że się wytarła na raz od samego puszczenia sprzęgła, mogła sie wytrzeć z czasem, ale na pewno nie byłoby tak, że jest pierwszy bieg i tyle! Byłyby wszystkie biegi tylko po prostu by przeskakiwał łańcuch na zębatce zdawczej- a do autora to moim zdaniem problem tkwi albo w automacie albo w zlej regulacji jak już koledzy wyżej napisali.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kk_enduro
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 12:17, 06 Cze 2010    Temat postu:

Wczoraj rozebrałem dekiel tam gdzie jest automat i 1 jest a 2 jest ale u mnie szwankuje jescze jedna część co wbija biegi i jest połączona z automatem tą część widać na połowie zaraz za koszem sprzęgłowym
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janaszioom
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 1681
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Wielkopolskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:26, 06 Cze 2010    Temat postu:

wybierak zmiany biegów ?? o to ci chodzi ??

Ostatnio zmieniony przez Janaszioom dnia Nie 13:27, 06 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kk_enduro
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:46, 06 Cze 2010    Temat postu:

Tak o to mi chodzi bo 2 włączyłem śrubokrętem gdy go ruszyłem bo chodzi normalnie a potem sie zacina bo raczej automat jest ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dżony
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 180
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 2:36, 07 Cze 2010    Temat postu:

no...i już wiem że mi się skrzynia nie posypała tylko to znacznie mniej poważny(kosztowny) problem...o jakie to forum przydatne Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin