Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Dziwne zachowanie silnika

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:24, 25 Lis 2010    Temat postu: Dziwne zachowanie silnika

Mam problem taki , że gdy jadę Simsonem to gdy powoli odkręcam manetkę gazu to przyśpiesza normalnie , ale jak da więcej na raz to trochę szarpie i nie rozpędza się tak dobrze . Co to może być bo mi się zdaje że gaźnik . Mam zapłon elektryczny ( moduł ) na bank dobrze ustawiony . Pomóżcie !
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Murarz
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 1467
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:59, 25 Lis 2010    Temat postu:

Może być takie coś, że jak od razu odkręcisz manetkę do spodu to go zalewa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 14:08, 25 Lis 2010    Temat postu:

Ale ja nie odkręcam manetki do końca tylko tak do połowy i już się rzuca ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
suszny
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 2074
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kraśnik (woj. lubelskie)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 15:15, 25 Lis 2010    Temat postu:

Wyczyść gaźnik sprawdź dysze czy nie zapchane i ustaw na iglicy pobaw sie zobacz jak najlepiej działa i zobacz jeszcze poziom paliwa w komorze pływakowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 19:55, 26 Lis 2010
PRZENIESIONY
Pią 20:19, 26 Lis 2010    Temat postu: Simson na wolnych obrotach ma muła

Simson na wolnych obrotach ma muła . Przez pierwsze 1 km jedzie pięknie , zbiera się też łanie , ale potem jak dostaje zamulenia to się traci chęć jazdy . Próbowałem zmienić położenie iglicy , gaźnik ( 16n3-5 ) wyregulowany , tłumik ( AOA1 ) na pewno nie jest zapchany , zapłon chyba dobry , ale nie jestem pewien ( jak ustawić zapłon w elektroniku ? ) , świeca NGK B7HS , przerwa 0,4 mm , dysza gaźnika 72 . Pomożecie ?? :hamster_cies2:

Przeniosłem post z nowego tematu - do tego też pasuje, więc po co nowy? Syzyf
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adriano19921106
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czerwona Woda
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 16:09, 28 Lis 2010    Temat postu:

Spróbuj zmienić dyszę na 70.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
floweer1
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dzielów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:43, 28 Lis 2010    Temat postu:

Dysze zostaw taka jaka masz albo zmien na nowa, moze byc ze iglica jest wytarta i ci puszcza paliwko, jak bys miał mozliwosc to zamien sie gaznikiem z kims i zobacz jak sie spisuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:59, 28 Lis 2010    Temat postu:

Za mala dawka paliwa. Sprawdz, czy na ssaniu jest normalnie. Jezeli tak - gaznik do czyszczenia, iglica/przepustnica do kontroli, dysza do czyszczenia, filtr powietrza rowniez.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:48, 01 Gru 2010    Temat postu:

Nie to na pewno nie wina gaźnika/cylindra/tłoka/pierścieni/itd. Zamieniłem te części z Simsonka kolegi i to samo . Dodam że simeringi są nowe . Myślę że to coś z elektryką albo źle ustawiony zapłon . Dobrze myślę czy źle ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maniek1gy1
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Chełm
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:38, 01 Gru 2010    Temat postu:

ja mam elektronika i koledzy na forum mi mówili abym się odczepił od zapłonu i mam źle ustawiony gaźnik a takie objawy miałem jak ty przestawiłem zapłon i było ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
floweer1
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dzielów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:15, 01 Gru 2010    Temat postu:

Może to być elektryka jak najbardziej, jeżeli umiesz ustawić ów zapłon to na pewno nie zaszkodzi a może pomócHappy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby1155
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lipnik
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:09, 02 Gru 2010    Temat postu:

Nie mam stroboskopu , ale powinno się udać . Sprawdzę w sobotę bo w tygodniu to nie mam czasu ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin