Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Coś blokło w silniku
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Pon 17:59, 27 Sie 2007    Temat postu: Coś blokło w silniku

Dzisiaj se normalnie jade redukuje z 3 na 2 i silnik sie bloknął. Luz jest, na biegach blokuje a na starterze też blokuje. Co to może być ConfusedS
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomasz199001
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Brutus

PostWysłany: Pon 18:05, 27 Sie 2007    Temat postu:

Albo wał albo w cylindrze albo magneto sprawdź czy magneto się o nic nietrze jeśli nie to zdejmij cylinder!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gangsta
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 1109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: KiElCe
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:41, 27 Sie 2007    Temat postu:

gdyby tarlo magneto to niemoglby kopnac nawet na luzie.. tak samo bdyby blokowalo na cylku czy na wale :/ gdy kopiesz na luzie to kopie sie ciezko czy raczej normalnie??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Pon 20:50, 27 Sie 2007    Temat postu:

Coś ze skrzynią. Najpierw sprawdź cały automat do biegów, a jak to nic nie pomożę to trzeba kroić silnik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomasz199001
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Brutus

PostWysłany: Pon 20:50, 27 Sie 2007    Temat postu: Re: Coś blokło w silniku

robert-92 napisał:
na starterze też blokuje

Napisał że starterem też się nieda kopnąć czytaj dokładnie a nie mnie poprawiasz!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Pon 22:05, 27 Sie 2007    Temat postu:

Odkrec kape o spróbój okrecic magnetem jak nie idzie to wdus sprzegło i raz jeszcze spróbój jak nadal nie idzie to cylinder w góre.Cześć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Pon 22:39, 27 Sie 2007    Temat postu:

na luzie też nie idzie kopnąć, skrzynia chyba nie jest wina
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomasz199001
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Brutus

PostWysłany: Pon 22:57, 27 Sie 2007    Temat postu:

robert-92 napisał:
na luzie też nie idzie kopnąć, skrzynia chyba nie jest wina
no pewnie że nie skrzynia sprawdź co z tym magnetem zdejmij dekiel i zobacz czy przypadkiem nie zerwało klina i magneto się nie trze gdzieś
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Wto 12:39, 28 Sie 2007    Temat postu:

zdjołem magneto i sie okazało ze to jednak wina zapłonu, cały sie przestawil i cewka od światła cała sie wyrwała, jeden magnes sie oderwał z magneta i zapłon jest lekko pęknięty. Dobrze ze kostka i cewka zapłonowa sie nie uszkodziła bo bym nieżle bulił.
Myśle że da sie to wszystko zrobić. Dzięki za wasze rady.Pozdro Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomasz199001
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Brutus

PostWysłany: Wto 12:49, 28 Sie 2007    Temat postu:

No mówiłem że magneto a wy skrzynia i skrzynia.............
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Wto 13:23, 28 Sie 2007    Temat postu:

robert-92 pisał że luz jest a na biegach blokuje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomasz199001
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Brutus

PostWysłany: Wto 13:31, 28 Sie 2007    Temat postu:

Chodziło mu o to że luz da się włączyć i wtedy simka da się popchnąć a na biegach nie da się popchnąć ja to tak od razu zrozumiałem wszystko zależy od interpretacji
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paweł s51 najlepszy model
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 516
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Rutki podlaskie

PostWysłany: Wto 15:47, 28 Sie 2007    Temat postu:

Miałem to samo. Najpierw odkręciłem cylinder a potem dopiero pomyślałem o magnecie. Przez luzy na wale puściły nity na kole i zablokowało się o cewki. Jak chcesz to mam te koło. Magnesy są okej tylko jest scentrowane. Jak coś to wal na pw.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Wto 18:24, 28 Sie 2007    Temat postu:

na wale mam luzy ale minimalne
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karkówa
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 1727
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzelno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 0:09, 29 Sie 2007    Temat postu:

Z tym magnetem to dość często sie zdaża że puszcza na nitach itp .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin