Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ciężko pali

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
suszi
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 28 Kwi 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dąbrówka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:05, 17 Lip 2008    Temat postu: Ciężko pali

Witam . Mam taki problem za mój simson ciężko pali ,musze się troche napchać zeby zapalil bo na kopnik nawet nie proboje zalapac ;( . Jak juz zapali to dopoki się dobrze nie rozgrzeje to go muli i na wolnych obrotach gasnie . Jak sie już nagrzeje to trzyma wolne obroty . a jak zgasze i chce znowu odpalic to juz nie da rady ani na kopnik ani na pych <img src=(" border="0" /> . dopiero jak wykręce swiece i ja lekko szurne to prawie zawsze zapali. Swieca po przejeżdzie jest lekko mokra. na wysokich obrotach chodzi perfekt. Gażnik 16n-3 zaplon platynowy.
Przerywacz i kondensator nowy.
ps. sorki ze tak dlugo ale chcialem swój problem w miare dokładnie przedstawic .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
heniek1990
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 487
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:13, 17 Lip 2008    Temat postu:

Jak bym sprawdził
1. Zapłon ( ma byc 1,8 przed GMP - czyli na znakach)
2. Przerwa na swiecy i platynkach -> 0,4mm
3. Na pewno dobra mieszanka ( setka na 5 litrów )?
4. Daj mu blaszkę iglicy 1 lub 2 ząbki w górę tzn. masz za bogatą mieszankę
5. Może dysze w gaźniku nie te co trzeba?
6. Może filtr powietrza zapchany?
7. Może zobacz na innym gaźniku jak masz?

No narazie tyle mi do głowy przyszło, jak spróbujesz wszystkiego to napisz czy chodzi jak powinien.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
suszi
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 28 Kwi 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dąbrówka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:40, 17 Lip 2008    Temat postu:

1,2,3,5,7 punk jest sprawdzony i nic a jeszcze iglice sprawdze i filter
Może jeszcze jakies inne sugestie??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
heniek1990
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 487
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 20:14, 17 Lip 2008    Temat postu:

No jeszcze możliwe jest ale mało prawdopodobne ze ci olej zasysa ze skrzyni . Zdejmij też dekiel od strony łancucha, wykręc swiece i sprawdz czy jak kręcisz magnetem to nie ma wyczuwalnych oporów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czarek51
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 328
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: MILICZ
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:16, 17 Lip 2008    Temat postu:

fakt może lewe powietrze od skrzyni albo magneta - ale wtedy cięzko było by ustawic wolne obroty - nie wiem jak u ciebie jest - pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
suszi
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 28 Kwi 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dąbrówka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 11:04, 19 Lip 2008    Temat postu:

Oleju od strony magneto i skrzyni nie ciagnie i kompresja dobra . Ustawiłem iglice na srodkowy rowek i troszke lepiej pali ale nie do konca. A teraz jak jade na 4 pełnym gazem to mi tak lekko przerywa i wolno jedzie może z 50km/h co to może byc ?? paliwo w komorze plywakowej mam ustawione po ten słupek .



Prosze pomózcie bo już nie wiem co to może byc <img src=(" border="0" /> Confused


Ostatnio zmieniony przez suszi dnia Nie 14:15, 20 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin