Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Całkowity brak biegów.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dziqn
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 07 Sie 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:55, 18 Kwi 2012    Temat postu: Całkowity brak biegów.

Pewnego dnia podczas ruszania miałem wrażenie jakby spadła mi jedynka. Zdarzało się bardzo rzadko że przy wrzucaniu jedynki wajcha poszła dalej i było jakby jeszcze pod jedynką więc uznałem to za normalny objaw.
Jednak szybko okazało się że nie mam żadnego biegu. Ruszając wajchą czuć trochę jakby cośtam przełączała ale nie dam sobie ręki uciąć.
Spuściłem olej, zdjąłem silnik, dekiel itp. Popatrzyłem, założyłem tą małą sprężynkę bo spadła przy zdejmowaniu dekla. Wydawało się wporządku. Biegi wrzucane ręką kręcąc wałkiem wchodziły normalnie. Potem po założeniu silnika "na sucho" rownież były. Po odpaleniu i wrzuceniu na stopkach też. Jednak gdy próbowałem ruszyć od razu zrobiło się to samo.
Macie jakiś pomysł co to może być?

Ach i po założeniu kopniak zaczął chodzić inaczej, a wał po mocnym kopnięciu nie kręcił się jeszcze sam z siebie tylko zatrzymywał się. Odpalał jednak normalnie, tylko słychać było lekkie brzęczenie. Źle założyłem sprzęgło?

Edit. Myślę że sprzęgło jest założone dobrze i nie ma jakichś dużych luzów. W mechanizmie zmieniającym biegi tamta sprężynka jest na miejscu i ten "pazur" kręcący tym wałkiem też jest w swoim rowku.

Dołączam zdjęcia. (robione telefonem ale chyba dobrze widać)

Pierwsze
Drugie


Ostatnio zmieniony przez dziqn dnia Śro 19:19, 18 Kwi 2012, w całości zmieniany 6 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:32, 18 Kwi 2012    Temat postu:

Wg zdjec wszystko jest w normie. Probowalbym regulacji, mozesz zobaczyc to na filmie lehrvideo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin