Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak Iskry w S51b

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misiak162
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:12, 03 Maj 2009    Temat postu: Brak Iskry w S51b

Siemanko. Mam maly problem z simsonkiem kumpla. Nie ma iskry i za nic nie wiem co moze byc przyczyną. Wyrwał cewke butelkową wiec załozyłem od jawki ale iskry i tak nie było. Platynki nowe kondensatro nowy. Cewki stan bdb. Na kablach tez raczej w porządku.... Pomózcie... Bo juz nie mam sil do tego motoru... Moto ma przebieg 14 tys. Po zmianie platynek i kondensatora zaczeły sie problemy az iskra znikneła....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Nie 19:06, 03 Maj 2009    Temat postu:

a prąd z magneta wychodzi wogole ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gagus77
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 382
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:18, 03 Maj 2009    Temat postu:

A przed wymiana platynek i kondensatora była iskra?? Jesli tak to moze padł kondensator albo platynki sa lipne
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misiak162
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:27, 05 Maj 2009    Temat postu:

panowie dzisiaj odpalił... Pochodził i nagle z gas.... Z tego co stwierdziłem to nie wychodzi prąd z magneta. Platynki byly całe w oleju wyczysciłem i ni hu hu dalej nie ma iskry.....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Sob 11:43, 09 Maj 2009    Temat postu:

A co sie stało że w oleju było wszystko ?? z łańcucha ?? najlepiej ściągnij iskrownik i cały dokładnie wyczyść i sprawdź przewody wszystkie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misiak162
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:31, 12 Maj 2009    Temat postu:

własnie tak. Czysciłem jutro poprawie luty na cewkach bo moto trafi do mnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy silnikowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin