Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
zgasł podczas jazdy i już nie odpalił

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
blumen
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:12, 19 Cze 2012    Temat postu: zgasł podczas jazdy i już nie odpalił

Drodzy simkomaniacy, jechałem sobie dzisiaj wcześnie rano do pracy jakby nigdy nic, po prostej drodze ze stałą prędkością aż nagle simek zaczął mi lekko zwalniać zupełnie jakbym wyciągnął kluczyk. Próbowałem go na szybko odpalić z kopniaka i na pchnięcie i nic. Kompletnie nie pali (nawet prób nie podejmuje). Niestety nie miałem czasu nawet zajrzeć jak wygląda świeca a co dopiero głębiej.

Silnik jest świeżo po remoncie, wszystko było wyregulowane, mieszanka dobra na docieranie, rano było zimno (bardzo zimno!) więc chłodzenie miał na pewno dobre. Od remontu przejechałem nim 150km bezawaryjnie. Gdzie szukać rozwiązania zagadki? Prawie wszystko jest tam nowe (typu kondensator, przerywacz, magneto, świeca, cylek, tłok).

Paliwo do gaźnika dolatuje (widzę bo mam przezroczysty wężyk)

Pytam, bo będę miał możliwość przy nim grzebać dopiero jutro i to tylko godzinę...

Myśałem, żeby 1) sprawdzić iskrę 2) zapłon / przerywacz

Jakieś pomysły / sugestie?


Ostatnio zmieniony przez blumen dnia Wto 20:15, 19 Cze 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madoń
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 3536
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biała Podlaska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:27, 19 Cze 2012    Temat postu:

Tak jak mówisz, najpierw sprawdź iskrę, a potem wszystkie przewody. Mógł się któryś odlutować od cewki, przetrzeć. Nowe nie znaczy dobre ;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
blumen
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 8:49, 21 Cze 2012    Temat postu:

Naprawiony w 4 minuty i 45 sekund Happy Na świecy było kupe nagaru, między elektrodami w ogóle nie było przerwy Happy)) po wyczyszczeniu jeździ jakby miał w pupie motorek, czy jakoś tak Happy

Nauka z tego następująca: dokończe to paliwo co mam w baku i więcej nie używam miksola tylko coś porządniejszego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin