Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Zgasł i nie chce zapalić.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:14, 26 Paź 2012    Temat postu: Zgasł i nie chce zapalić.

Jak to simson lubi się często psuć :noo

Sprawa wygląda następująco,otóż dziś chciałem jak zwykle odpalić Simsona i się przejechać. Simson odpalił z 2 kopa (jak zwykle) i wrzucam 1 bieg i simson zgasł. Kopie w starter raz, drugi itd i zero odzewu. Pierwsze co to wyczyściłem świecę i zobaczyłem czy jest iskra i wszystko git. Następnie odkręciłem kapę od strony zapłonu i patrze czy czasem zapłon sie nie przestawił, ale nie przestawił się. Nie wiem za co się bardzo wsiąść, ponieważ niedawno kroiłem silnik i wymieniałem co trzeba było i jeździł, aż do teraz. Ostatnio też zmieniałem uszczelkę łączącą korpus gaźnika z komora pływakową.
Proszę o jakieś pomysły.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:41, 26 Paź 2012    Temat postu:

mozliwe ze paltynki masz do wymiany ... lub za malo paliwa dostaje
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:08, 26 Paź 2012    Temat postu:

Co do platynek to były wymieniane jeszcze w tym roku, i nie iskrzą jeszcze za bardzo. A paliwa dostaje dość ( mam amala więc ciągle grzebać nie trzeba).
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 6:07, 27 Paź 2012    Temat postu:

A kondensator,moze przewod-fajka ma slabe przejscie.Dziwna sprawa a wiem ze jestes ogarniety,wiec jak Ty nie wiesz to...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawidek199710
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 222
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węgorzyno , Zach-Pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 11:13, 27 Paź 2012    Temat postu:

Może ci styki zaśniedziały w zapłonie od wody , ja tak mailem i nie chciało lończyć . musisz probowac a nie sugerowac ze to nie to bo wymieniales , Simson to metoda prób i błędów
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:20, 27 Paź 2012    Temat postu:

toncio20 napisał:
A kondensator,moze przewod-fajka ma slabe przejscie.Dziwna sprawa a wiem ze jestes ogarniety,wiec jak Ty nie wiesz to...

No może kondensator,jak nie będzie na nic dalej reagował to zakupie.
Co do fajki to zdjąłem ją i bezpośrednio dałem do świecy i zero odzewu, a kabel jest dobry, jeszcze sprawdzę na innej cewce butelkowej.

Nowości
Po dzisiejszych zmaganiach Simson ożył.
Pierwsze co zrobiłem to zmieniłem cewkę butelkową i dalej nic, ale lepsza iskra była, pobawiłem się też z przerwą na świecy i odkręciłem magneto w celu sprawdzenia czy wszystko jest dobrze, zmieniłem położenie zapłonu(chociaż nic się nie przestawił). Po tych zabiegach kopnąłem w starter i odpalił, musiałem wtedy trochę znowu z zapłonem powalczyć, ale się udało i wszystko gra.
Nie wiem co było przyczyną, ale chyba musiało zrobić się gdzieś zwarcie.

Wielkie dzięki za pomoc.


Ostatnio zmieniony przez mikixo dnia Sob 18:21, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin