Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zgasiłem normalnie i juz nie odpalił

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tutkow
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzyna Mała podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:09, 13 Maj 2010    Temat postu: zgasiłem normalnie i juz nie odpalił

witam. dzisiaj przejechałem moim simsonem jakies 10 kilometrów i zgasiłem go normalnie stacyjąa. po 10 minutach chciałem go ponownie odpalić ale niestety nie udało mi się. nie ma w ogóle iskry. sprawdziłem świece i przerwę na platynkach i wszystko wygląda na dobre. co to może być??

simson s51
zapłon platyny 6v
cylinder 50ccm
gaźnik 16n1-11


Ostatnio zmieniony przez tutkow dnia Czw 22:09, 13 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adriano19921106
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 229
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czerwona Woda
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 1:28, 14 Maj 2010    Temat postu:

Najprędzej może być to kondensator.Wymień go, jest on nie drogi. Jeśli nie pomoże to może być cewka pierwotna w statorze, albo butelkowa pod bakiem. Niby kondensator zapobiega tylko nadmiernemu iskrzeniu na platynkach, ale ja przez kondensator nie miałem 2X iskry na świecy. W końcu się wkurzyłem i zmieniłem cały zapłon na elektroniczny ddr i na razie jest idealnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 12:38, 14 Maj 2010    Temat postu:

Kompresja jest?
Zapłon dobrze masz ustawiony?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tutkow
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzyna Mała podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:30, 14 Maj 2010    Temat postu:

dzisiaj rozwiązałem problem. odkręciłem zapłon i okazało sie że simering z wału spadł i cały zapłon był zalany benzyną. wyczyściłem wszystko, załozyłem nowy kondensator i iskrownik, simering nie był uszkodzony i załozyłem go spowrotem. wszystko chodzi aż miło. dzieki za pomoc


Zamykam
Maniek 12
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin