Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Zdycha po włączeniu świateł ;(

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Buddy
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 13:26, 16 Lip 2009    Temat postu: Zdycha po włączeniu świateł ;(

Cześć. Mam taki problem z którym borykam się chyba tydzień. Mianowicie gdy chcę odpalić sima z I pozycji w stacyjce to nie ma problemu ale po chwili jak włączę II pozycję czyli na światła to simson traci moc i zdycha... jedzie max 20 km/h :/ i Druga rzecz jak na stacyjce I się rozpędzę i przekręcę na II to na 4 biegu zaczyna momentalnie tracic moc spadaja obroty i slysze jakies specyficzne stuki tylko nie wiem gdzie to tak trzaska. Jest coś takiego "trzask-spadaja obroty-jazda na niskich-rozpedzenie sie-trzask-spadaja obroty-..." PROSZĘ POMÓZCIE
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
murek1237
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 103
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Topólka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:55, 16 Lip 2009    Temat postu:

odkręciła ci się cewka ;> i możliwe, że trze o magneto
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:05, 16 Lip 2009    Temat postu:

sprawdz czy jakies przewody od świateł nie mają przebicia... u mnie tak było..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Buddy
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 22:58, 16 Lip 2009    Temat postu:

dobra juz wiem o co kaman... generalnie mam okulary jednakże umknela mi drobna rzecz jaką jest klin ktory sie urwal Wide grin przez to magneto nie krecilo sie tak jak powinno... teraz zrbilem nowy i wszystko jest cacy Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Matti_92
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 1200
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wiecie że mam banany:)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:05, 30 Lip 2009    Temat postu:

Witam. właśnie mam taki sam problem ze mi spada moc i przerywa ale jak jest slinik bardzo nagrzany tak po 8-10km bez przerwy jazdy, niewiecie co to moze byc za przyczyna??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin