Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
simson się dławi i nie ma mocy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebs2223
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:47, 18 Sie 2012    Temat postu: simson się dławi i nie ma mocy

Witam,
Mam simsona s51 enduro electronic, gaźnik 16n3-4, cylinder 60, kupiłem go parę dni temu więc nie wiem co jest przyczyną. Simson zapala bez problemu, gdy jest na luzie ładnie wchodzi na obroty. Gdy się natomiast wrzuci bieg, i dociśnie to zaczyna się dławić. Zachowuje się tak jakby w ogóle nie miał mocy. Dodam że prawie wszystkie kable są posztukowane bo poprzedni właściciel zamiast zrobić instalacje od podstaw to odwalił maniane, a to co się dzieje w stacycjce to istny armagedon(wszystko się trzyma na taśmie izolacyjnej), ale światła i kierunki działają bez problemu. Jest to mój pierwszy simson więc napradę nie wiem co jest przyczyną. Proszę o pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:27, 19 Sie 2012    Temat postu:

Skoro na luzie wkręca na max. obroty, a na biegu nie chce to musisz dać mu więcej benzyny, czyli wykręcić kilka obrotów tą śrubkę na gaźniku co znajduje się blisko cylindra.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebs2223
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 14:08, 19 Sie 2012    Temat postu:

Chodzi o tę śrubkę na króćcu pomiędzy mocowaniem gaźnika do cylindra? Próbowałem nią kręcić ale jest tak zapieczona aż w końcu stwierdziłem że to nie jest śrubka regulacyjna. Czy można ją rozwiercić ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:39, 19 Sie 2012    Temat postu:

Zrób tak jak tu http://www.simsonrulez.fora.pl/patenty,20/wykrecanie-uszkodzonej-sruby-reg-skladu-mieszanki-z-16n3,37604.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebs2223
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:56, 21 Sie 2012    Temat postu:

Próbowałem, ale niestety mi się nie udało i kupiłem nowy gaźnik tym razem model 16n1-8, dałem mu więcej paliwa a tu niespodzianka: simson jak mulił tak muli, nie wiem co jest grane bo jak ruszam z jedynki to nawet wtedy gdy wciskam gaz trochę mocniej to muszę ruszać wolno bo inaczej zgaśnie. gdy się natomiast już ruszy i dociśnie to dość ładnie idzie lecz i tak słabo no i jak się wrzuci dwójkę i dociśnie to zaczyna się mulić. Wygląda to tak jakby ten simson w ogóle nie miał mocy, a przecież z jedynki na połowie gazu powinie ruszyć bardzo szybko niemalże mieląc w miejscu, pomóżcie bo naprawdę nie wiem o co chodzi.

Ostatnio zmieniony przez sebs2223 dnia Wto 21:38, 21 Sie 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:09, 21 Sie 2012    Temat postu:

A może go zalewa ?? Sprawdż czy świeca jest mokra jak chwile pochodzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebs2223
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:13, 21 Sie 2012    Temat postu:

nie sądzę, nawet jak śrubkę od składu mieszanki zakręciłem do końca to poprawy nie było ale dla pewności sprawdzę jutro świecę
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikixo
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 2186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kurzejewo nd. Grudziądza
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:15, 21 Sie 2012    Temat postu:

A może dysza główna jest za duża, zobacz jaki jest jej rozmiar.

Ostatnio zmieniony przez mikixo dnia Wto 22:15, 21 Sie 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebs2223
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 13:15, 22 Sie 2012    Temat postu:

Świeca nie jest zalana ma kolor ceglany, a na dyszy pisze 70, ale nie sądzę żeby to było to ponieważ na poprzednim gaźniku były te same problemy, czy macie jakieś pomysły co może być nie tak?

Ostatnio zmieniony przez sebs2223 dnia Śro 22:44, 22 Sie 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Avo
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Sie 2012
Posty: 135
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:04, 23 Sie 2012    Temat postu:

Może to kondensator...
Ja mam prawie tak samo ale odwrotnie na luzie się dławi a jak wrzucę bieg to trochę ciężko ruszyć bo zdycha ale jak się odepchnę to idzie ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebs2223
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:47, 23 Sie 2012    Temat postu:

Wydaje mi się, że jeśli mam simsona electronic to nie mam kondensatora, a jeżeli tak to proszę mnie poprawić. A co jeszcze może być problem?

Ostatnio zmieniony przez sebs2223 dnia Pią 9:00, 24 Sie 2012, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sebs2223
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:32, 25 Sie 2012    Temat postu:

To była wina zapłonu. Po regulacji wszystko śmiga aż miło.
[/b]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin