Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson S51 ENDURO PROBLEM Z ODPALENIEM
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Excallibur
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 15:02, 31 Lip 2009    Temat postu:

Mój kumpel sprawdził mi kondensator i mówi że ok gażnik i zapłon też jutro jadę do mechanika który specjalizuje się w naprawia simsonów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartek1234
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Orpelów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 15:16, 31 Lip 2009    Temat postu:

ale w jaki sposób ma on sie zagrzać jak on nie chce odpalic nowy 16n-3-3 a stary 16n-1
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamiluban
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 16:31, 31 Lip 2009    Temat postu:

Mój simsonek już naprawiony.Nie odpalał bo walnięty był kondensator, aż w nim coś latało. Wymieniłem na nowy. Ale dalej mi trochę przerywał, okazało się że przerywacz był przypalony i nie iskrzył.Teraz odpala na dotyk czy zimny czy ciepły.Tylko czasami nie chce wejść na obroty po odpaleniu podobnie jak konradq1209. Ale to jutro naprawie bo to jest wina filtra powietrza mam jakiś nieorginalny. Jak wywaliłem filtr powietrza albo zdjąłem gumę do filtra. To odrazu wchodzi na obroty.

konradq1209 ściągnij gumę do filtra jak pomoże to wymień filtr.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradq1209
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 1296
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Stargard Szcz. Zachodniopomorskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 9:04, 01 Sie 2009    Temat postu: c

kamiluban jak ci przerywał jechałeś i tak czułeś że coś przerywa czy jak ??

p.s ja mam filtr storzkowy Happy


Ostatnio zmieniony przez konradq1209 dnia Sob 9:09, 01 Sie 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamiluban
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:10, 03 Sie 2009    Temat postu:

Tylko jak się rozgrzał to przerywał i chodził silnik nierówno. Odkręć magneto i przeczyść przerywacz papierem ściernym bo pewnie tobie też się przypalił. Jeśli tobie przerywa cały czas to może masz przestawiony zapłon.

Ostatnio zmieniony przez kamiluban dnia Pon 12:11, 03 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradq1209
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 1296
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Stargard Szcz. Zachodniopomorskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:23, 03 Sie 2009    Temat postu: c

Nie przerywa cały czas tylko po przejechaniu około od 6 do 10 km.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Koniu_xxx
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 15:57, 03 Sie 2009    Temat postu:

ja tez tak mialem moze to smieszne ale u mnie wine mialy platynki;dd
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamiluban
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 18:05, 03 Sie 2009    Temat postu:

To możliwe, że u ciebie kondensator się zepsuł i nie styka jak się nagrzeje.A masz iskre po 6km jak się zagrzeje silnik. Bo może cewka zapłonowa jak się nagrzeje to niedziała i nie masz iskry.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Excallibur
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 11:57, 06 Sie 2009    Temat postu:

Witam panowie nie kondensator nie gażnik ani zapłon tylko po prostu KLIN NA WALE BYŁ DO WYMIANY TERAZ WSZYSTKO OK PALI NA DOTYK SPRAWDŻCIE SOBIE KLIN :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin