Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

simson s51 elektronik brak iskry ale prad jest

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wariat2012
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 3
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:42, 05 Sie 2012    Temat postu: simson s51 elektronik brak iskry ale prad jest

Witam posiadam Simsona s51 elektronik i mam problem bo nie chce odpalić. iskry nie ma ale jest prąd i lekko pieści co zrobić lub co wymienić.
Z góry dziękuje za pomoc i dobre chęci
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siweknr121
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Cze 2012
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Kujawski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:48, 05 Sie 2012    Temat postu:

Zobacz na innej świecy, zobacz fajkę bądź cewkę butelkową.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wariat2012
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 3
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:00, 05 Sie 2012    Temat postu:

swiece zalozylem nowa niestety nic nie dala fajka jest dobra sprawdzalem ale nie wiem jak sprawdzic cewke
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siweknr121
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Cze 2012
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Kujawski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 16:14, 05 Sie 2012    Temat postu:

Musiałbyś pożyczyć od kumpla czy coś. To wtedy jak nie cewka to może coś z zapłonem lub modułem.

Ostatnio zmieniony przez siweknr121 dnia Nie 16:15, 05 Sie 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1821
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:01, 05 Sie 2012    Temat postu:

Na moje moduł Ci siadł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:01, 05 Sie 2012    Temat postu:

Skąd wiesz że od razu moduł? Równie dobrze cewka zapłonowa może być przepalona, lub tak samo przepalona może być cewka butelkowa ( wysokiego napięcia ).
Pożycz od kogoś miernik i zmierz opór cewki butelkowej pomiędzy stykami 1 a 15, 1 a stykiem WN, oraz 15 a stykiem WN.
Zmierz też przy okazji opór cewki zapłonowej ( tej w iskrowniku ) oraz opór impulsatora.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1821
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:35, 05 Sie 2012    Temat postu:

najczęstszą przyczyną jest poprostu moduł. Ale oczywiście może to być coś innego, nie mówię że nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wariat2012
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sie 2012
Posty: 3
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:35, 06 Sie 2012    Temat postu:

wymieniłem cewkę butelkowa zbyt wiele to nie dało tylko teraz mocniej kopie Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malarzpl
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 78
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 21:30, 06 Sie 2012    Temat postu:

hmmm ja mialem taki przypadek, wymienilem wszystko i okazalo sie ze magneto jakies opilki żelaza poprzyciągało i czujnik iskry nie wychwytywał momentu, czyli nie dawal w ogole iskry, przeczyscilem sprężarką z opilek i odpalil, i drugim razem klim mi sie zerwal, byla iskra ale dopiero widoczna jak wjechalem do ciemnego garazu i zamknalem brame ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin