Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Simson S51 - bez powodu gaśnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
BlueSimson
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 15:03, 21 Kwi 2013    Temat postu: Simson S51 - bez powodu gaśnie

:noo
A więc tak... Mój Simson ma ponad 20 lat i trochę zardzewiały bak (czyściłem już bak ) Na wężyku z paliwem mam filtr i zatrzymuje on paprochy. Wczoraj motor mi super sprawnie działał: zapalał za 2 kopnięciem. Dzisiaj też nieźle jeździłem nim dość dużo.
Odstawiłem go na 1 godz ,wracam próbuje zapalić i nic. W końcu na popych motor odpalił i tu jest mój problem Mianowicie: powoli gazuje motor a on po chwili gaśnie sam z siebie.
Nie wiem czy to wina paliwa czy układu elektrycznego (może robić się zwarcie przy przycisku gaszącym.

Raz mi pali a raz gaśnie tak jak to pisałem. Proszę o jakieś propozycje co może być przyczyną i co mam z tym zrobić.
hamster_abandoned:

Przenoszę z " Mechaniczny " - Pustack
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 16:10, 21 Kwi 2013    Temat postu:

Po co dwa takie same tematy? jeden usuwam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
swieru
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 01 Kwi 2013
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:43, 21 Kwi 2013    Temat postu:

Też tak często miałem więc , Jak nie chciał odpalić po około 3-4 kopniakach to przechylałem go i paliwo z gaźnika wylatywało i potem bez problemu odpalał Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
BlueSimson
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:55, 21 Kwi 2013    Temat postu:

swieru napisał:
Też tak często miałem więc , Jak nie chciał odpalić po około 3-4 kopniakach to przechylałem go i paliwo z gaźnika wylatywało i potem bez problemu odpalał Wide grin



Też tak czasami robię ale to nie pomaga...
Ktoś ma jakieś inne propozycje ?
confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amator1997
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:51, 21 Kwi 2013    Temat postu:

jak pisalem ze miales zardzewnialy bak to moze jakies syfy zostaly i sie filterek paliwa zapchal mozesz tez zibaczyc platynki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
BlueSimson
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Kwi 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 19:22, 22 Kwi 2013    Temat postu:

amator1997 napisał:
jak pisalem ze miales zardzewnialy bak to moze jakies syfy zostaly i sie filterek paliwa zapchal mozesz tez zibaczyc platynki



Też o tym myślałem ... ale mam filtr na przewodzie paliwowym i jak przechyle motor to z gaźnika przez taki otworek leje mi się Paliwo....


Dzisiaj znowu jeździłem, odstawiłem go aby zamontować nową żarówkę - zrobiłem i Simson nie odpala ... 43 Minuty próbowałem go odpalić (nawet na popych ) ale on Tak jakby go coś blokowało... A z gaźnika leje mi się paliwo jak przechylę!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kacper123190
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Iłowo-Osada
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:24, 22 Kwi 2013    Temat postu:

Wyjmij ten filtr.... i beż niego weź odpal tylko podłącz wężyk do gaźnika! nie wiem jakiego masz simsona, ale jak masz sr50 to nie polecam, miałem go kiedyś i dużo słabszy był przez ten filtr.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:49, 22 Kwi 2013    Temat postu:

A przestawiony zapłon,zasyfiony filtr powietrza-jest dużo spraw które mogą mieć wpływ na takie działanie.Wymień świece(może ta po prostu wyzionęła ducha).Może ci cewka ze statora trze o magneto,zwarcie gdzieś?Trudno coś doradzić-trzeba posprawdzać po kolei
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateusz12t
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tur k/Bydgoszczy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:56, 22 Kwi 2013    Temat postu:

Kumpel miał podobnie i okazało się że zapłon źle ustawiony kabelek od jednej cewki był przerwany i nie zawsze łączył ale z czasem odpalał i świeca była wymieniona
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin