Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
simson problem po rozgrzaniu silnika

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chudy97
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 01 Gru 2013
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 0:16, 12 Kwi 2014    Temat postu: simson problem po rozgrzaniu silnika

Witam mam problem z swoim simsonem .
Gdy simek jest zimny ma dużą moc po 10-15 minutach zaczyna strasznie słabnąc nie ma siły jechac na pierwszym biegu regulacja czyszczenie gaznika nie pomaga paliwo doplywa . Na AMALU i na gazniku BVF 16n3 to samo bez zmian .
zapłon mam wyregulowany , nowa cewka butelkowa kondensator platynki .
wymieniałem też simeringi to też nic nie daje nigdzie raczej nie łapie lewego powietrza.
Morze problemem jest to ze tłok mi niedawno złapał tłok ,kompresja jest dobra.
cylinder 60CCM ALMOT tłok 40,98 MZA

BARDZO PROSZĘ O POMOC BO JUŻ NIE WIEM CO MU JEST


Ostatnio zmieniony przez chudy97 dnia Sob 16:32, 12 Kwi 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rasicki
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 14 Mar 2014
Posty: 104
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 11:39, 12 Kwi 2014    Temat postu:

Morze problemem jest to ze tłok mi niedawno złapał tłok ,kompresja jest dobra. nie rozumiem... przeczytaj jeszcze raz i popraw i napisz to co chciałeś Wide grin
a co do problemu jaka jest kompresja po nagrzaniu ??? jak się kopie ??? tłok musi puchnąć nie ma innej możliwości i jeszcze MZA Wide grin nigdy tłoków MZA Nie kupuj Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chudy97
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 01 Gru 2013
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:32, 12 Kwi 2014    Temat postu:

chodzi mi o to ze silnik sie moze przegrzał .
kompresja po nagrzaniu jest troche większa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:26, 12 Kwi 2014    Temat postu:

Nie chodzi to co biega?
Popraw nazwę tematu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DeNiroRob
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:06, 12 Kwi 2014    Temat postu:

Problemem będzie tłok - puchnie. Po 300-500 km powinno przejść - jeździj spokojnie, delikatnie... na bogatej mieszance... od czasu do czasu odkręć manetkę do końca ale na krótko...Jeździj z przerwami 15-20 min, potem daj mu ostygnąć ( miałem podobnie... 3 razy mi go złapało na moment) ale po 500km już szedł dobrze i na max obr i dalej nabierał mocy... i działo się odwrotnie niż na początku tzn. zagrzany był mocniejszy...
Po prostu pasowanie tłoku z cylindrem 0,02 to bardzo ciasno minimum powinno być 0,04


Ostatnio zmieniony przez DeNiroRob dnia Sob 19:08, 12 Kwi 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
chudy97
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 01 Gru 2013
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 0:13, 13 Kwi 2014    Temat postu:

jak mam JEŹDZIĆ spokojnie jak on nie ma siły uciągnąć na pierwszym biegu .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simek952
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Kwi 2014
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:35, 13 Kwi 2014    Temat postu: Problem

mam taki sam problem gaźnik przeczyściłem ustawiłem wszystko zapłon ustawiony i tez mi teraz stał się jakiś słabszy kiedyś jak dodałem lekko gazy aż dęba podnosiło a teraz nwm co się dzieje

Ostatnio zmieniony przez simek952 dnia Nie 12:36, 13 Kwi 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amator1997
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:22, 15 Kwi 2014    Temat postu:

zobacz jak jezdzi bez tlumnika moze jest zapchany?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin