Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Simson nie pali gdy letni
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:34, 23 Cze 2012    Temat postu: Simson nie pali gdy letni

Siema wszystkim
Mam problem, otóż simson jak jest zimny (po nocy) pali do 3 kopa max. Gdy jest ciepły to za 1 kopem. A gdy jest letni (postoi ok 30 minut i więcej) za cholere nie idzie go zapalić. Kopie z 10-15 razy i w końcu załapie. Motor normalnie jest silny, zrywny ogólnie jak zapali to jest taki jak powinien być. Co może być przyczyną?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Murarz
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 1465
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:49, 23 Cze 2012    Temat postu:

A próbowałeś zapalić wtedy na pych? Ja miałem sytuację, że nie chciał zapalić z kopa ale na pych palił. Może świeca ma złą ciepłotę?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:11, 23 Cze 2012    Temat postu:

Świeca to iskra o ciepłocie 95. Na pych zapali.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:23, 28 Cze 2012    Temat postu:

Czy ma ktoś jakieś jeszcze propozycje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:28, 28 Cze 2012    Temat postu:

ustaw zapłon jak należy i powinien palić za 1 kopem z zaciągnietym ssaniem.to tyle
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1821
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:08, 28 Cze 2012    Temat postu:

właśnie spróbuj zaciągnąć ssanie, raz kopnij bez dodania gazu, wyłącz ssanie dodaj gazu i odpalaj, ja mojego zawsze tak odpalam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:53, 29 Cze 2012    Temat postu:

No ale jak jest zimny pali na kopa i jak jest ciepły to też. Zapłon będę regulował jeszcze raz i dla zasady kondensator wymienię i przy okazji przerywacz. Jak w poprzednim zdaniu dla zasady wyreguluję gaźnik. A czy to może być jakaś inna przyczyna?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 10:33, 30 Cze 2012    Temat postu:

zrób co masz zrobić a pozniej pomyslimy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:13, 03 Lip 2012    Temat postu:

Kondensator wymieniony, zapłon ustawiony, gaźnik tez, a nie pali jak postoi chwilke (taką dłuższa chwilę ok 0.5 1 godz)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siweknr121
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Cze 2012
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Kujawski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 16:34, 07 Lip 2012    Temat postu:

Zmień świecę i ustaw dobrą przerwę w ostateczności wyreguluj gaźnik
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1821
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:23, 07 Lip 2012    Temat postu:

Zrobiłes tak jak ja Ci mówiłem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 13:32, 08 Lip 2012    Temat postu:

Narazie problem znikł. Na następny dzień od wymiany kondensatora stał sobie z 1,5h i odpalił na kopa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:45, 14 Lip 2012    Temat postu:

Witam. Problem znowu powrócił. Dzisiaj simson po po jeździe dosłownie postal 30-40minut i nie szlo i zapalic. Musialem próbowac na pych. Dopiero po jakiś 3-4 metrach odpalil
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toncio20
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 836
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: BYCINA
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:09, 14 Lip 2012    Temat postu:

a paliwo dochodzi tak jaktrzeba?posprawdzaj i poczysc filtry(szczegolnie ten w kraniku)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafalski_4
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie**okolice Jarosławia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:12, 14 Lip 2012    Temat postu:

wszystko posprawdzam, ale wg mnie przyczyna będzie gdzieś indziej. Bo jak jest zimny, to pali max do 3 kopa (jak przekopie go to zawsze za 1 kopem), jak jest ciepły to zawsze od 1 kopa, a jak jest letni nie idzie go odpalić normalnie. Wg mnie to będzie coś z elementów, które się nagrzewają i wgl, ale sprawdze filtry, gaźnik tez przeczyszcze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin