Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

sim jak sie nagrzeje ti slaby
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sr50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 304
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Okolice Torunia\STOLNO
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:52, 07 Kwi 2008    Temat postu: sim jak sie nagrzeje ti slaby

chlpopaki nie wiem co moze byc pojade sobie z 4km i wracam to juz slaby taki jakis nie wiem co to moze byc..i musze na jakiejs malej gorce redukcja ..<bezradny>
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:56, 07 Kwi 2008    Temat postu:

Przerywa ci? Jak go zgasisz i za 5 min odpali to też tak się dzieje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sr50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 304
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Okolice Torunia\STOLNO
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:58, 07 Kwi 2008    Temat postu:

No jak postoi powyzej 10 min to idzie jak burza... a ak cieply to musze go troche popilowac zeby uzyskac predkosc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcias
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 4640
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Palędzie/ k. Poznania

PostWysłany: Pon 17:05, 07 Kwi 2008    Temat postu:

dzieje sie tak od kiedy zalozyles nowy "tuningowy" cylinder z allegro??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MatiZ
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 1871
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Stale

PostWysłany: Pon 17:46, 07 Kwi 2008    Temat postu:

ja bym powiedzial ze zle dotarty... ps ja tak czasami mam na polskiej 60 ze raz slaby jak ch** a raz idzie jak burza i jak sie nagrzeje to slabnie i bardzo obroty spadaja
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 18:29, 07 Kwi 2008    Temat postu:

możesz miec hu****owy tłok który po nagrzaniu puchnie i słabnie ci sim
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9064
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 18:41, 07 Kwi 2008    Temat postu:

Podejrzewam że nie tłok nie cylinder, a źle ustawiony zapłon i przerwa na stykach przerywacza. Zapewne za mała przerwa na platynkach co powoduje ze po rozgrzaniu się zgrzewają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sr50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 304
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Okolice Torunia\STOLNO
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:42, 07 Kwi 2008    Temat postu:

Musze zajzecz do zaplonu..I zdam relacje..Dzxk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rejdzik
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 449
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 7:45, 08 Kwi 2008    Temat postu:

Raczej to nie zapłon... To raczej normalne że silnik po nagrzaniu działa troszkę słabiej, choć słyszałem wiele opinii że niektórym silnik pracuje lepiej jak jest ciepły. U mnie po odpaleniu przerywa dopóki nie złapie swojej temperatury. Ale gdy już złapie temp wyższą niż normalną to słabnie. Nie tak znacznie ale jest to odczuwalne:(. U mnie to pewnie wina luzu na pierścieniu który na tulei wynosi przeszło 1,25 mm (dziwne co? A nadal chodzi). Co do tłoka w zestawach z allegro, są one kiepkiej jakosci, i po odpaleniu trzeba silnik nagrzewać i schładzać wiele razy na dobrym oleju, żeby najogólniej mówiąc "zahartować" tłok. Czyli zmniejszać jego wrażliwość na temperaturę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cris
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ze WsI

PostWysłany: Nie 19:23, 20 Kwi 2008    Temat postu:

świece zmień i dobrze ustaw moze to cos w ewnym stopniu pomóc
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:32, 20 Kwi 2008    Temat postu:

piekny odkop widzisz date ostatniego postu?? Skoro nic nie pisze to na pewno po problemie. Prosze o zamknięcie tematu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Nie 21:26, 20 Kwi 2008    Temat postu:

Nie, nie zamykajcie jeszcze !!

Mam coś podobnego.

Więc jak odpalam zimnego simsona otwieram ssanie ładnie pali wszystko jest ok przjade jakieś 5 km i nagle buuuuuu i gasnie jak dam mu ssanie to idzie normalnie.

Czy to moze być wina źle ustawionego zapłonu ?? bo niechce mi sie go przestawiać ;p bo nie mam czasu a spalanie mi sie podniosło troche
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:12, 20 Kwi 2008    Temat postu:

Po nagrzaniu kopci?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dancing
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Glanów

PostWysłany: Nie 22:24, 20 Kwi 2008    Temat postu:

ja też tak mam jak pawel ale mi lekko kopci na niebiesko. i spalanie poszło w góre i to dużo.

ps: mam simka na dotarciu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Nie 22:52, 20 Kwi 2008    Temat postu:

właśnie nie kopci. wszystko jest tak jak powinno być. to na pewno nie simmering bo chyba o to ci chodzi ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin