Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Silnik 70 - simson skuter

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walllker
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:22, 27 Maj 2009    Temat postu: Silnik 70 - simson skuter

Witam wszystkich, jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post. Postanowiłem przywrócić do życie mojego simsona z 1988r, zrobiłem kapitalny remont, wymieniłem dobre 70% części (wszystko na nowe orginalne DDR trochę to kosztowało, kupił bym nowy skuter, ale mój simsonek to mój sentyment z lat dziecięcych), ale mam problem z silnikiem, postanowiłem zrobić prawie cały nowy silnik o pojemności 70ccm, dodatkowo wymieniłem wał, wszystkie łożyska, zapłon, magneto całe sprzęgło z koszem itd, z starego simsona została tylko skrzynia biegów i gaźnik. Jak złożyłem go do kupy ustawiłem zapłon odpalił na kopnięcie, niestety jak tylko silnik trochę się rozgrzeje, simson nadal jeździ dobrze, silnik chodzi dynamicznie, bez bólu doszedł do 80km/h, ale jak go tylko zgaszę, dopóki nie ostygnie nie ma szans żeby go zapalić, nawet na tak zwany zapych, nic nie pomaga, iskra że konia bym zabił, paliwo dochodzi, a on nic. Wystarczy że silnik jest letni i koniec musi być zimny żeby odpalić, jak jest zimny, jedno kopnięcie i jest ok. Wymieniałem, platynki, kondensator, cewkę WN, świece i nic, regulowałem gaźnik i nic, czym może być to spowodowane, czuję że coś nie tak jest z gaźnikiem, nic w nim nie robiłem, może trzeba wymienić jakieś dysze, tyle że dlaczego problem się pojawia jak silnik się rozgrzeje. Tak jak pisałem, jak simsonek odpali chodzi jak złoto, równomiernie pracuje bez problemu przyspiesza, tyle że po zgaszeniu nie można do czasu ostygnięcia go odpalic. Silnik sam z siebie po odpaleniu nie gaśnie. Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paluch
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 3469
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Krzepice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:45, 27 Maj 2009    Temat postu:

Przenoszę z tun. mechaniczny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin