Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problemy z odpalaniem, silnik pracuje idealnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomix0
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:51, 01 Lip 2010    Temat postu: Problemy z odpalaniem, silnik pracuje idealnie

Jak można wywniasokowac z tytułu tematu mój Simson ma problemy z odpalaniem, nie ma różnicy ciepły, zimny, letni. Jak jest zimny odpali przeważnie za 3 razem. Jak jest ciepły zostaje tylko "na pych". Wcześniej magnesy w magnecie luzowały się i tarły o cewki. (Światła są). Magneto nowe niemieckie, cewka butelkowa pod bakiem wymieniona. Wcześniej nie chciał w ogóle odpalic i dla tego ją wymieniłem. Iskra jest świetna. Wydedukowałem, że może byc to wina cewki w iskrowniku tą o którą tarło magneto. Czy to może byc jej wina ? Jakieś propozycje? Dodam, że gaźnik i zapłon dobrze wyregulowany. Po odpalenie silnik pracuje idealnie, pięknie się wkręca, trzyma wolne obroty i nie ma żadnych problemów.

Pozdro tomix0

PS. To jest platyniarz


Ostatnio zmieniony przez tomix0 dnia Czw 13:53, 01 Lip 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzysiek0109
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:12, 10 Lip 2010    Temat postu:

skoro jak zimny dobrze pali to moze byc cos z tlokiem ze puchnie jak sie nagrzeje
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maniek1gy1
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Chełm
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:23, 11 Lip 2010    Temat postu:

mam to samo na dzień dzisiejszy, zmień świece i ustaw zapłon ja narazie niemoge bo czekam na stroboskop
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin