Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem z regulacją gaźnika

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moon
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 363
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poniatowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 9:43, 13 Sie 2009    Temat postu: problem z regulacją gaźnika

Mam taki problem kupiłem sima palił bez problemu zimny ze ssaniem ciepły leciutko z 1 kopa na początku jeździłem trochę po polnych droga gdyż mieszkam na wsi a wczoraj mi simson zgasł nie bardzo chciał zapalać z pychu jak zapalił to nie chciał wejść na obroty dobrze tylko buczał zobaczyłem że jest gaźnik zanieczyszczony to go rozkręciłem i przeczyściłem razem tatą po złożeniu zobaczyłem że przy łączeniu króćca z gaźnikiem jest korek plastikowy więc go wyjąłem i była tam śrubka próbowałem ją wykręcić lecz nie chciała wyjść to wkręciłem od nowa potem zorjętowałem się że to jest śrubka do regulacji powietrza ustawiłem miej więcej w tym samym położeniu i założyłem gaźnik moto nie chciało zapalić z kopa z pychu odpalił ale na dużych obrotach nie mogę wcale mu ich zmniejszyć próbowałem tą śrubka zaraz obok przepustnicy o nic tą w łączniu z króćcem też nie wiem co się dzieje pomóżcie. <img src=(" border="0" />
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:48, 13 Sie 2009    Temat postu:

ustaw poziom paliwa poprawny, być może ze nie dostaja paliwa na wysokich obrotach
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moon
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 363
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poniatowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:25, 15 Sie 2009    Temat postu:

te wysokie obroty to już przeszłość miał duże obroty dlatego że ta blaszka co trzyma iglica odpowiednim rowku nie była ustawiona w tym rowku tylko krzywo i iglica nie opadała do końca.Ale teraz jest dalej problem jak z wyłączonym kluczykiem na pełnym gazie i z ssaniem pokopie kilkanaście razy to czasami odpala od razu a czasami muszę pchać i jak już odpali to chwile pochodzi na wolnych obrotach i gaśnie jak by miał odcięcie zapłonu i nie wiem co jest iskra jest cały czas a nie chce palić .

a i jeszcze mam takie pytanie otóż pod bakiem na tej cewce butelkowej pisze 12V a wszędzie mam pozakładane żarówki 6V i ich nie pali.O co z tym chodzi możecie mi wytłumaczyć
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 9:46, 16 Sie 2009    Temat postu:

Piszesz ze tak jakby miał odcięcie zapłonu. No to sprawdź czy kabel z cewki zapłonowej przy stacyjce nie dotyka gdzies masy.
Skoro nie pali to sie ciesz Wink (1)

Żarówek oczywiście Wink (1)


Ostatnio zmieniony przez Pustack dnia Nie 9:46, 16 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moon
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 363
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poniatowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:50, 16 Sie 2009    Temat postu:

ok posprawdzam to a;e jeszcze mam wątpliwości co do tej cewki pod zbiornikiem czy to że tam jest 12V to jest dobrze czy nie???
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lycha_15
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 01 Lis 2007
Posty: 2442
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łaziska City
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:04, 16 Sie 2009    Temat postu:

Dobrze może być 12v.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moon
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 363
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poniatowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:06, 16 Sie 2009    Temat postu:

sprawdzałem czy żaden kabel nie dotyka masy i wszystko jest dobrze już nie wiedziałem co jest grane więc zmniejszyłem przerwę na świecy i zapalił przejechałem jakieś jakieś 3 km sprawdziłem świece i była czerwona czyli spalanie ma dobre ale nie za każdym razem zapala ze startera ale z pychu łapie od razu czy po części może to byś wina świecy?
Jutro pojadę na stacje i kupie jakąś i sprawdzę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
waldii001
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 13:12, 30 Sie 2009    Temat postu:

poustawiaj wszytko dobrze i po sprawdzaj może będzie ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin