Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z paliwem-s51

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hubert142008
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kuj-pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:13, 10 Wrz 2013    Temat postu: Problem z paliwem-s51

Witam ponownie!
Po odpaleniu simka i dodaniu gazu jest lekko zmulony(nie wkręca się na wysokie obroty), lecz po chwili(kilka sekund na gazie) wszytko gra. Cały czas mam powietrze w wężyku paliwowym. Miałem zamontowany filtr paliwa i simek jechał przez pierwsze 0,5km 65-67km/h, a później po zatrzymaniu na skrzyżowaniu, tylko 60. Myślałem, że to wina filtra. Założyłem sam wężyk, simek jedzie 60. Po przejechaniu 1,5km wężyk w połowie wypełniony jest paliwem. Gaźnik amal 16t, dysze 65,20, cylek DDR50ccm, zapłon ok. Ciepły odpala on 1 kopa, zimnego muszę kopnąć kilka razy na ssaniu, wyłączyć je i za 3-5 kopem odpali. Dodam, że coś mam z linką od ssania. Ta lejkowata tulejka jest odłączona od pancerza i nie wiem jak zamontowana powinna być linka przy uchwycie.
W czym tkwi problem?
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hubert142008
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kuj-pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:11, 17 Wrz 2013    Temat postu:

Pomoże ktoś? Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pss
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 18 Mar 2013
Posty: 629
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 0:53, 18 Wrz 2013    Temat postu:

Po odpaleniu simka i dodaniu gazu jest lekko zmulony
-Na zimnym silniku ma prawo podziczeć Wink (1)
Powietrze w wężyku (z filtrem czy bez)
- normalne zjawisko.
Ciepły odpala on 1 kopa, zimnego muszę kopnąć kilka razy na ssaniu, wyłączyć je i za 3-5 kopem odpali.
- kopnij raz lub dwa ze ssaniem i zamknij je trzeci raz bez ssania lub z lekko uniesioną przepustnicą, powinno pomóc.
Często jest tak że bez ssania nie pali a z ssaniem za drugim kopnięciem dochodzi do zalania - tu musisz sam wypróbować optymalnie bo wiele też zależy od stanu silnika i jego regulacji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Andikss51
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 578
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Krasnystaw
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 1:56, 18 Wrz 2013    Temat postu:

Kolego to normalne ,że na zimnym silniku używamy ssania... podchodzisz z rana do Simsona, odkręcasz kranik (czekasz aż naleci paliwa do gaźnika) włączasz zapłon jak i ssanie a następnie kopiesz w starter (bez gazu oczywiście) i jeżeli motorek jest w dobrym stanie to ma prawo palić. Niech sobie pochodzi chwile na ssaniu...
Mój Simson zawsze pali z drugiego gdy jest zimny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hubert142008
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kuj-pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:15, 18 Wrz 2013    Temat postu:

Dzięki bardzo za odpowiedzi.
http://img32.imageshack.us/img32/3161/vpa2.jpg
Linka jest uszkodzona? wydaje się być luźna.
Przed chwilą byłem na przejażdżce. Wyjechałem na prostą rozpędzam się i bez żadnych problemów ponad 67km/h. Skrzyżowanie, chwila spokojenej jazdy do 30km/h i znowu prosta i tym razem 60km/h, po kilkunastu sekundach ledwo 62-64km/h. Co jest nie tak jak być powinno?
Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony przez hubert142008 dnia Śro 18:16, 18 Wrz 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amator1997
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:44, 18 Wrz 2013    Temat postu:

pewnie puchnie ci tlok po rozgrzaniu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hubert142008
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kuj-pom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:22, 20 Wrz 2013    Temat postu:

Jak się upewnić czy to na pewno puchnie tłok?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kondzio_60
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:42, 22 Wrz 2013    Temat postu:

amator1997 napisał:
pewnie puchnie ci tlok po rozgrzaniu


Haha tekst miesiąca puchnie mu tłok i dlatego ma od 1 - do 3 km/h wahania prędkości. Pogratulować posta tylko haha.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amator1997
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 15:57, 23 Wrz 2013    Temat postu:

kondzio_60 napisał:
amator1997 napisał:
pewnie puchnie ci tlok po rozgrzaniu


Haha tekst miesiąca puchnie mu tłok i dlatego ma od 1 - do 3 km/h wahania prędkości. Pogratulować posta tylko haha.

zastanow sie co wgl piszesz hu*a wiesz a sie wypowiadasz jesli lepiej mu chodzi na zimnym niz na cieplym to co innego? napisal ze przez pierwsze 0.5km jedzie 65-67 a pozniej juz 60...

WARN x1 - Obrażanie innych - Pustack
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kondzio_60
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:47, 23 Wrz 2013    Temat postu:

No i co puchnie mu tłok bo ma spadek prędkości o 3 - 4 km/h hahahaha. A może tutaj chodzi o mieszankę paliwową i regulację gaźnika znachorze ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin