Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem w czasie jazdy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek_t
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:46, 06 Maj 2012    Temat postu: problem w czasie jazdy

mam problem po przejechaniu 2 km simson gasnie !!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MrKrzysiek95
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 1076
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lhr
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:28, 06 Maj 2012    Temat postu:

Może byś się trochę wysilił i wyjaśnił w jaki sposób gaśnie?
Pewne ma za mało powietrza w kołach... Człowieku jeśli chcesz, żęby kto kolwiek Ci pomógł to wysil się i wyjaśnij na spokojnie, co się dzieje czy np: przerywa, dusi się itp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek_t
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:56, 06 Maj 2012    Temat postu:

W czasie jazdy jak sie zagrzeje to na niskich obrotach gasnie i nie chce odpalic na kopek jak zgasnie!! a na zapych znowu odpala ale trzeba go trzymac na wysokich obrotach!! ( swieca wymieniona , gaznik wyczyszczony)

Ostatnio zmieniony przez piotrek_t dnia Nie 19:57, 06 Maj 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Benzine
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: SRC
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:17, 06 Maj 2012    Temat postu:

Mi to przypomina puchnący tłok, przebicie na świecy, albo przyspieszony zbytnio zapłon, ale na 100% jest to spowodowane BRAKIEM POWIETRZA W KOŁACH tak jak to Krzychu powiedział Wide grin
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek_t
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:30, 06 Maj 2012    Temat postu:

zaplon jest ustawiony!! świeca ok!! (a co do kół to jest dosc powietrza Happy)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Benzine
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: SRC
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:45, 06 Maj 2012    Temat postu:

a tłok masz jaki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
schwalbe96
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 2278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: Nie 20:46, 06 Maj 2012    Temat postu:

Przyjrzałbym się Kondensatorowi oraz cewce, Zobacz czy bardzo iskrzy ci na stykach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek_t
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:03, 06 Maj 2012    Temat postu:

tłok jest oryginalny tylko wymienione zostały pierścienie!! i wał wymieniony

Ostatnio zmieniony przez piotrek_t dnia Nie 21:04, 06 Maj 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MrKrzysiek95
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 1076
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lhr
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:29, 06 Maj 2012    Temat postu:

Uszczelniacze na wale dobre jeszcze? Lewego powietrza nie ciągnie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Benzine
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: SRC
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:44, 06 Maj 2012    Temat postu:

Chłopie, po co tyle wykrzykników piszesz? Nerwy cie roznoszą?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sławek SIMER s51
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 621
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie/okolice łańcuta/rakszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:54, 06 Maj 2012    Temat postu:

U mnie też tak jest jak przejadę kilka kilometrów to jak puszczę gaz to zdechnie i nie wiem do końca co to, ale podejżewam że może coś z gaźnikiem jest nie tak przynajmniej u mnie bo też często zalewa mi go.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Benzine
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: SRC
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:58, 06 Maj 2012    Temat postu:

Albo ci go zalewa, albo masz świece do wymiany, bądź też do wymiany masz przerywacz.
Ja miałem tak samo. Pod wpływem temperatury, jak motor się nagrzewał ta sprężynka zaczynała dziwnie pracować i bez gazu zaczynał mi gasnąc Wink (1) Wymieniłem przerywacz, potem świece, bo i tam miałem nową i śmigałem Wink (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sławek SIMER s51
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 621
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie/okolice łańcuta/rakszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 23:05, 06 Maj 2012    Temat postu:

Ja kupiłem nową świecę w tamtym roku ale nie pomogło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin