Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem prawdopodobnie z obrotami eksploatacyjnymi
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojac3
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Wrz 2006
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Czw 15:57, 27 Mar 2008    Temat postu: Problem prawdopodobnie z obrotami eksploatacyjnymi

Witam !
Ostatnio musiałem zrobic sobie nowy moduł zapłonowy w simsonie elektroniku. Simak fajnie chodzi, ale zauważyłem jedną rzecz - moto szybciej przyspiesza, ale ma mniejszą prędkośc maksymalną. Czy jest to związane z regulacją obrotów eksploatacyjnych ? ew. jak je ustawic ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 16:36, 27 Mar 2008    Temat postu:

pierwsze to usuń tego mikołaja bo tekstu nie mogę przeczytać
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gabriel2407
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 878
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Włocławek

PostWysłany: Czw 17:13, 27 Mar 2008    Temat postu:

czy twoja wypowiedz soviet100 wnisola cos do tematu chyba nie wiec pisanie tylko zeby nabijac posty,powinno byc jakos doceniane przez modow.jesli masz dorabiany modul to moze byc przyczyna,lepiej wymien na oryginalny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Czw 17:17, 27 Mar 2008    Temat postu:

No a masz jakąś regulacje w tym module ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:18, 27 Mar 2008    Temat postu:

1)skąd wiesz że nie ma nowego ?
2)ale w sumie to dziwne
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Romek
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 9063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:27, 27 Mar 2008    Temat postu:

Wymieniałeś coś oprócz tego modułu? jaka jest różnica miedzy poprzednim v-maxem a aktualnym. Moze po prostu zapłon inaczej ustawiłeś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:28, 27 Mar 2008    Temat postu:

mi to bardziej jednak wygląda że zmieniałeś coś innego oprócz tego
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojac3
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Wrz 2006
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Czw 19:05, 27 Mar 2008    Temat postu:

Moduł z regulacją. Zapłon ustawiony za pomocą miernika (byd impulsator da najwyższe napięcie to wtedy tłok jest ok. 1,8mm przed GMP. I wychodzi na to, że jest teraz ustawiony prawie na znakach (lekko opóźniony). Aha nic więcej nie wymieniałem oprócz modułu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gabriel2407
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 878
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Włocławek

PostWysłany: Czw 20:50, 27 Mar 2008    Temat postu:

moze gorsza swieca,wiecej oleju w paliwie,gorszej jakosci paliwo,a duzo spadl ci ten v-max bo czynnikow moze byc bardzo wiele.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek1212
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 08 Cze 2007
Posty: 10211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów - polski biegun ciepła

PostWysłany: Czw 22:31, 27 Mar 2008    Temat postu:

No to jak moduł ma regulacje to spróbuj coś regulnąć.
Nie rozumiem o co chodzi z tym ustawianiem wg napięcia impulsatora. Impulsator nie daje zadnego napięcia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lary712
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 23:36, 27 Mar 2008    Temat postu:

no własnie a co z v-maxem simka?? dużo gorzej??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojac3
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Wrz 2006
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pią 8:30, 28 Mar 2008    Temat postu:

Licznik mi się zepsuł więc dokładnie nie powiem, ale odczuwalny jest spadek v - maxa. Dziś jeszcze sprawdze na innej swiecy.

Ostatnio zmieniony przez wojac3 dnia Pią 8:31, 28 Mar 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Zamieszkały na forum
Zamieszkały na forum


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 5927
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Czechowice - Dziedzice
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 11:30, 28 Mar 2008    Temat postu:

wg mnie to Ci się wydaje z tym v max
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lex_91
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 14 Paź 2006
Posty: 560
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Węglowice k. Częstochowy

PostWysłany: Pią 20:33, 28 Mar 2008    Temat postu:

Po każdej wymianie czy po regulacji wydaje się że simek słabiej jeździ ;p Ale to tylko sie wydaje ;p Wymieć świece i zobacz czy będzie lepiej grał, bo mi ostatnio pomogło Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojac3
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Wrz 2006
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pią 23:08, 28 Mar 2008    Temat postu:

Dziś chciałem wykręcic świece to mi prawie śrubokręt pękł :P
na jutro załatwię grzechotkę i wykręce Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin