Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

problem. kopci, wolne obroty, gaśnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Czw 21:08, 12 Cze 2008    Temat postu: problem. kopci, wolne obroty, gaśnie

mam problem. mam simka po remoncie. i gdy go odpale. to cieżko wkreca sie na obroty a gdy spadnie na wolne to gaśnie. regulowałem gaźnik i nic. i w dodatku bardzo kopci.

mam pytanie czy moze byc to spowodowane przez zimering na wale od strony sprzęgła?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
serdzio
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ślesin

PostWysłany: Czw 21:40, 12 Cze 2008    Temat postu:

wyczyść gażnik nalewaj mniej oleju do mieszanki ile nalewasz??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartek16
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 346
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Wadowice

PostWysłany: Czw 21:40, 12 Cze 2008    Temat postu:

tak bo moze ciagnąc olej a to ze kopci to moze ze masz zapchany tłumnik ale raczej ja stawiam na zimering
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:46, 12 Cze 2008    Temat postu:

Byc może masz też za duży poziom paliwa w komorze pływakowej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Czw 22:24, 12 Cze 2008    Temat postu:

no więc tak. tłumik nie jest zapchany bo jest nowy. gaźnik też jest nowy jak i wszystkie częsci w silniku. gaźnik mam amal.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzesiek_simsons51
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 5790
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:36, 12 Cze 2008    Temat postu:

więć wymień simering i zobacz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
walker69
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mazury
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 14:54, 13 Cze 2008    Temat postu:

To jak najbardziej może być simering zobaczy czy nie wypadł
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
serdzio
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ślesin

PostWysłany: Pią 19:43, 13 Cze 2008    Temat postu:

ale nalej jeszcze raz paliwo jak ci się skończy i nalej mniej oleju
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin21
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2996
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okrzeja

PostWysłany: Pią 20:01, 13 Cze 2008    Temat postu:

Zapłon dobrze ustawiony?Jaką masz przerwe na świecy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Czw 13:54, 19 Cze 2008    Temat postu:

przepraszam za odkop ale już wiadomo co sie stało. wymieniłem zimering ale dalej było tak samo choć trochę lepiej. i gdy jechałem simsonem to miał bardzo ale to bardzo słabe przyśpieszenie. i pewnego dnia postanowiłem sciągnac cylinder i dać 60 i sprawdzić jak wtedy pójdzie. i okazało sie ze tłok był z góry pęknięty prawie połowy góry nie było i jednego pierścienia zerzarło. i nie ma śladu ani po kawałku tłoku ani po pierścieniu. wstawiłem narazie 60 i idzie jak burza. powiem jeszcze ze na cylindrze odziwo nie zrobiło rysy:-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin