Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Po 200 metrach gaśnie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marko139
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:09, 20 Lip 2010    Temat postu: Po 200 metrach gaśnie

Witam Simson S51 Enduro zapłon elektroniczny: gdy odpale simsona chodzi normalnie wsiadam i po przejechaniu 200m tak ja by go muliło na wolnych obrotach chodzi spox jak dogazuje to jak by nie dostawał paliwa jak poczekam 1h to zapali i chodzi narmalnie i po 200m sytuacja się powtrza... Myśle gaźnik---> ustawiony, przeczyszczony... Myśle cewka zapłonowa---> sprawdzałem 2 inne cewki ... Myśle cewka butelkowa---> sprawdzałem... Myśle moduł---> sprawdzałem... Sytuacja się cały czas powtarza... Co to może być impulsator jak się nagrzeje to pada?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maniek1gy1
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Chełm
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:32, 20 Lip 2010    Temat postu:

no to tak zmień świece ja nie pomorze wyczyść zbiornik kranik filtr powietrza a na końcu gaźnik ustaw wszystko według oryginału i ma chodzić, pdejżewam świece a może poprostu nie dostawać paliwa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marko139
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 10:14, 21 Lip 2010    Temat postu:

podstawy typu: sprawdź świece przeczyść gaźnik kranik itp... już na samym początku sprawdziłem... To musi być coś z elektryką a dokładnie z zapłonem ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dam92
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 1425
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 12:35, 21 Lip 2010    Temat postu:

no a jak zgaśnie ma iskre?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marko139
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 13:31, 21 Lip 2010    Temat postu:

no raczej ma bo jak zgaśnie to zaraz jak go kopne to odpala i chodzi na wolnych obrotach a jak dogazuje to przygasa tak jak by go muliło...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 14:07, 21 Lip 2010    Temat postu:

Przeniosłem z "Elektryka", bo przyczyna nieznana.

Sprawdź dobrze, czy paliwo wystarczająco szybko dopływa do gaźnika. Ostatnio miałem podobny efekt, że przytykał się kranik i to po znienacka po przejechaniu 5-10 km. Mimo paliwa z baku, z kranika ciekło po kropelce mimo, że był sprawdzany tuż przed wyjazdem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marko139
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 14:10, 21 Lip 2010    Temat postu:

to kranik zapychał by się co godzine i po przejechaniu 200m?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Syzyf
Śpiący na Forum
Śpiący na Forum


Dołączył: 12 Paź 2007
Posty: 3768
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 14:32, 21 Lip 2010    Temat postu:

Chodzi mi o to, że jak paliwo wolno cieknie, to np. ruszając masz pełny gaźnik. Po przejechaniu 100-200 m wypali się, poziom się obniży i zaczyna mulić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maniek1gy1
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Chełm
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 16:19, 21 Lip 2010    Temat postu:

dla czego zwalasz na zapłon może źle przeczyściłeś kranik a np odstojnika nie i syf będzie dalej nie przepuszczał paliwa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marko139
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:24, 21 Lip 2010    Temat postu:

napewno nic z paliwem sprawdziłem to spuszczałem całe paliwo z zbiornika i cały czas leci tak samo więc to nie kranik... 8O


Cytat:
W momencie gdy dodaję gazu, rozpędza się a później na tej samej pozycji manetki hamuje, ledwo jedzie.
Czy pęknięty pierścionek może być tego powodem?
---> mam coś w tym stylu...

Ostatnio zmieniony przez marko139 dnia Śro 19:26, 21 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dam92
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 1425
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:08, 21 Lip 2010    Temat postu:

tłok puchnie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marko139
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:15, 21 Lip 2010    Temat postu:

czy puchnie? hmmmmmmm tłok puchnie jak jest nowy (chyba) mój nie jest nowy... A może pierścień poszedł bo był cylek ściągany był ...

Ostatnio zmieniony przez marko139 dnia Śro 21:16, 21 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marko139
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpackie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:45, 23 Lip 2010    Temat postu:

pomoże ktoś?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartus12345
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Maj 2009
Posty: 271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 19:02, 23 Lip 2010    Temat postu:

uspokuj się mozę nik nie zna odpowiedzi na twoje pytania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maniek1gy1
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Chełm
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:10, 23 Lip 2010    Temat postu:

to nie znaczy że jak jest stary to nie spuchnie przegrzałeś go jechałeś gdzieś w upał i postawiłeś go na słońcu a nie na wietrze i sie zagotował bo jak stoi to niema chłodzenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin