Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
po 1,5k km od remontu silnika brakuje mocy.
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kulamajster
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:09, 25 Wrz 2010    Temat postu: po 1,5k km od remontu silnika brakuje mocy.

Witam, mój problem polega na tym że: zrobiłem remont silnika i wszystko był oki, zrobiłem ponad 1500km a wczoraj wieczorem robił się coraz słabszy a dziś to juz w ogóle. Gaźnik czyściłem, zapłon patrzyłem, co może być nie tak? pomocy

Edytowałem tytuł tematu, Romek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kolo205
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żuromin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:15, 25 Wrz 2010    Temat postu:

na poczatek radzil bym sprawdzic uszczelke pod glowicą a jak jest skladany bez uszczelki to zalóż ją
Ale sądząc po objawach podejrzewam uszczelke na połowkach ,musial bys sciagnac cylider i sprawdzic czy komorze walu korbowego nie ma oleju jak bedzie to silnik do rozbiórki
no i przy okazji sprawdzisz pierscienie tlok cylider bo moze za mocno sie przegrzal i tez moga byc podobnr objawy . jak sprawdzisz napisz co i jak .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymusnik
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Humniska

PostWysłany: Sob 21:21, 25 Wrz 2010    Temat postu:

no Kolo dobrze pisze. mialem to samo wtedy zatarlem simsona i musialem cylek z tlokiem i pierscieniami kupic
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kulamajster
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 21:32, 25 Wrz 2010    Temat postu:

To dopiero w poniedzialek, nie ma uszczelki pod glowica, ale dopiero po takim przebiegu by to wyszło?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymusnik
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Humniska

PostWysłany: Sob 21:41, 25 Wrz 2010    Temat postu:

a mieszanke odpowiednią zrobiles??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TERY
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 1141
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Nie 8:55, 26 Wrz 2010    Temat postu: .

Sory ze się wcinam w temat czy jak w komorze wału jest olej to siemeringi go tam puscily czy co ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kulamajster
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:38, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Mieszankę mam ok. na luzie chodzi bardzo ładnie ale jak zaczyna ruszać to muł?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dam92
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 1425
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:43, 26 Wrz 2010    Temat postu:

moim zdaniem nic nie rozbieraj jak już to możesz sprawdzić kompresje jeśli nie masz przyrządu to po prostu szmata na palec i zatkaj, tak wstępnie możesz sobie sprawdzić... jak wieczorem jechałeś przeciągałeś go czy coś? ja bym dał mu bogatszą mieszankę dla sprawdzenia, ew. zrzucił gumę z filtra powietrza
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymusnik
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Humniska

PostWysłany: Nie 14:41, 26 Wrz 2010    Temat postu:

sprawdz tez tlumnik przeczysc bo moze byc zawaony juz osadem;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kicus
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 179
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: za 5 denver
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 16:56, 27 Wrz 2010    Temat postu:

Ja mialem tak ostatnio ze na wolnych pieknie a jak chcialem ruszyc to wogole nie dalo sie. Zawinil Filtr powietrza. Zobacz filtr i tlumnik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kulamajster
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 17:56, 27 Wrz 2010    Temat postu:

Patrzyłem na cisnienie wczesniej miałem 0.9- 1.0 a teraz mam 0.60 - 0.70., jutro zobacze na uszczelniacze i na ten filtr powietrza. Cylinder, pierscienie i tlok są dobre.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kulamajster
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:24, 28 Wrz 2010    Temat postu:

Dzisiaj próbowałem bez filtra i nic, wymieniłem też uszczelniacze na wale i też nie pomogło! Może być sprawa pierścieni???
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
borillo
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 783
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siedlce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:33, 28 Wrz 2010    Temat postu:

Sprawdź czy tłumik nie jest zatkany, u mnie też tak było i przetkanie tłumika pomogło, ewentualnie spróbuj włożyć nowy dławik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymusnik
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Humniska

PostWysłany: Śro 16:14, 29 Wrz 2010    Temat postu:

jeszcze tylko tlumnika nie sprawdzales i zobacz tez czy platynki zanadto nie iskrza
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kulamajster
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Jasło
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 20:30, 29 Wrz 2010    Temat postu:

Próbowałem na innej rurze prawie nowej i nic, platynki tez regulowalem, dzisiaj go rozpołowiłem i wymieniłem uszczelke na połówkach wiec dopiero jutro go odpalę i dam znać co i jak
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin