Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
nie ma iskry elektronik :(

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Nie 19:05, 05 Kwi 2009    Temat postu: nie ma iskry elektronik :(

wczoraj jeździłem cały dzien i przyjechałem do domu zgasiłem simka i dzisiaj próbuje go odpalic a tu nie ma iskry ;| co to moze byc? cewka zapłonowa podaje prad bo sprawdzałem. swiece wymieniałem. w ogóle prady nie ma w kablu z fajki bo wsadzałem palec i nie kopało.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
orek994
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:17, 05 Kwi 2009    Temat postu:

to wymien kabel i sprawć fajke
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Nie 20:18, 05 Kwi 2009    Temat postu:

ale jak prad w ogóle tam nie dochodzi do cewki butelkowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaziu
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 3109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:18, 05 Kwi 2009    Temat postu:

Masa jest? sprawdzałes kable?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Nie 21:58, 05 Kwi 2009    Temat postu:

masa jest! sprawdzałem kable
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AdrianTBS
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bytom

PostWysłany: Wto 20:39, 07 Kwi 2009    Temat postu:

To wymien cewke butelkowa daj inna
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciek1006
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 477
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:48, 07 Kwi 2009    Temat postu:

zmien kabel i dobrze go wkrec moze sie wypalił w srdoku to samo z fajka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Czw 0:08, 09 Kwi 2009    Temat postu:

cewke butlekową dawałem inna to samo. kabel nie mógł sie przepalic bo teraz założyłem platynowca i chodzi normalnie ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mikuś
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 07 Lip 2007
Posty: 1136
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Złochowice k. Czewy SKL R373
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:13, 10 Kwi 2009    Temat postu:

i tak zostaw..bo te elektroniki jak się zaczną sypać to końca nie ma Wink (1) Mam 4 moduły popalone, aż w końcu wrzuciłem platyny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsonowiec s51
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chełmno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:21, 12 Kwi 2009    Temat postu:

jesli chodzi o elektroniki to sa dobre tylko musi byc wszystko ddr!!! a jesli chodzi o twoj problem to sprawdz moduł mógł sie spalić a jaka masz cewke w iskrowniku i czy przypadkiem nie masz nowego iskrownika
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misiak162
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Proszowice koło Krakowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:13, 13 Kwi 2009    Temat postu:

jak u mnie nie ma iskry to sie odpina masa na module. Brązowy kabel przedostani z prawej strony sprawdz to.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Pon 11:16, 13 Kwi 2009    Temat postu:

simsonowiec s51 napisał:
jesli chodzi o elektroniki to sa dobre tylko musi byc wszystko ddr!!! a jesli chodzi o twoj problem to sprawdz moduł mógł sie spalić a jaka masz cewke w iskrowniku i czy przypadkiem nie masz nowego iskrownika


mam wszystko orginalne. zapłon kupiłem na www.ebay.de magneto + iskrownik. jest on ddr. moduł tez mam ddr. nie moze to byc moduł poniewaz mam dwa i jeden chodzi na 100%


a moze to byc ze gdy rama jest polarkierowana to nie przewodzi pradu? bo teraz na platynowcu mam tak ze gdy wyłączam zapłon to motor czasami dalej chodzi dopiero po kilku sekundach gasnie


zobacz na moją polską jazde tam mam zdjecia iskrownika. impulsator mam biały


Ostatnio zmieniony przez przem1992 dnia Pon 11:22, 13 Kwi 2009, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simsonowiec s51
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chełmno
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:09, 13 Kwi 2009    Temat postu:

spróbuj odpiac od modułu kabel co idzie na stacyjke na module nr 2 i zobacz a jak dalej nie bedzie iskry to podmień cewke zapłonowa w iskrowniku a jesli nie da to rzadnego efektu pomyslimy a sprawdzałeś czy z cewki zapłonowej w iskrowniku wychodzi jakies napiecie byc moze kabel sie przetarł sprawdz

Ostatnio zmieniony przez simsonowiec s51 dnia Pon 20:11, 13 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AdrianTBS
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bytom

PostWysłany: Wto 9:49, 14 Kwi 2009    Temat postu:

A impulsator? moze cos z nim nie tak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
przem1992
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 526
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Borucin okolice Raciborza

PostWysłany: Wto 16:33, 14 Kwi 2009    Temat postu:

simsonowiec s51 napisał:
spróbuj odpiac od modułu kabel co idzie na stacyjke na module nr 2 i zobacz a jak dalej nie bedzie iskry to podmień cewke zapłonowa w iskrowniku a jesli nie da to rzadnego efektu pomyslimy a sprawdzałeś czy z cewki zapłonowej w iskrowniku wychodzi jakies napiecie byc moze kabel sie przetarł sprawdz


przeciez pisałem ze cewka podaje napiecie.

a impulsator jak sprawdzic?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin