Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie ma iskry

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MikeWw
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 9:29, 09 Cze 2009    Temat postu: Nie ma iskry

Witam!
Mam problem ze swoim simsonem elektronikiem a mianowicie nie daje iskry..stało się to jakiś czas temu podczas jazdy motor mi zgasł.. Widziałem że kable od butelkowej cewki są takie już przytyrane więc je zmieniłem i zapalił jednak po zgaszeniu go nie dał się ponownie uruchomić i nie było iskry..cewka butelkowa jest dobra ponieważ sprawdziłem ją przy simsonie kolegi.
Wydaje mi się że to przerywacz na prądnicy ale nie mam pewności..

Mam nadzieje, że coś doradzicie ;]
Dziękuje i pozdrawiam MikeWw
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lol123
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 10:10, 09 Cze 2009    Temat postu:

Posprawdzaj dokładnie wszystkie kable bo może sie jakiś przetarł i jest przebicie , a później się pomyśli co dalej jak to nic nie da ... ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MikeWw
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:23, 09 Cze 2009    Temat postu:

Ale które kable? wszystkie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lol123
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zamość
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:38, 09 Cze 2009    Temat postu:

Te od cewki butelkowej, stacyjki jak masz, cewki itp, itd, ale sprawdź też czy masz dobrze ustawiony zapłon ( opisane na forum ) ja tak miałem ostatnio źle ustawiony zapłon i iskry w ogóle nie było..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simluczek
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 217
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Czw 10:17, 11 Cze 2009    Temat postu: Re: Nie ma iskry

Wymień na początek świecę na nowa lub inna, co do której masz pewność ze jest dobra.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 11:49, 11 Cze 2009    Temat postu:

Jesli to jest elektronik to ma impulastor,tam nie ma przerywacza to jest zapłon bezstykowy.
Sprawdź czy z kabla od modułu(wtyk 15)wychodzi prąd.
Jesli nadal nie będzie iskry odłącz kabel od modułu(wtyk 2,gaszenie) jeśli pojawi się iskra jest to wina stacyjki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MikeWw
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:11, 11 Cze 2009    Temat postu:

Swieca jest dobra. Poza tym to sprawdzałem czy "kopie" ;p

No elektronik..to posprawdzam to:]
Dzieki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cafar
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sulecin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 9:52, 16 Cze 2009    Temat postu:

Siema. Mam simsona s51 elektronik . Niemam iskry .Jezeli ktos moze to niech powie o co chodzi :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaziu
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 3109
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zgierz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 10:07, 16 Cze 2009    Temat postu:

Wydaje mi się ze to przez niskie ciśnienie w przednim kole.....Człowieku więcej informacji, jak to się stało po jakimś remoncie czy nagle?? Czasem iskra się pojawi czy w ogóle nie ma, sprawdzałeś kable czy najpierw na forum piszesz a Simson stoi a może to być jakaś pierdoła.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin