Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Na światłach gaśnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzegorz Wrzeszcz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 18:13, 08 Paź 2012    Temat postu: Na światłach gaśnie

Jestem tu nowy i witam wszystkich serdecznie.Mam taki problem z moim simsonkiem S51 z 81r z instalacją 6V.Co się dzieje,wszystko jest okej jeśli simsonek chodzi i nie ma włączonych świateł a jeśli już się je włączy to tylko czekać na momęt kiedy zgaśnie jak by odcioł mu zapłon.I po takim padnięciu należy kilka razy kopnąć lub popchnąć aby zaskoczył.Co mu wymienić aby wszystko powróciło do normy.pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:10, 08 Paź 2012    Temat postu:

Silnik gaśnie na wolnych obrotach ?
Jeśli podczas jazdy BEZ świateł, włączysz światła to też gaśnie ?
Gaśnięcie jest nagłe ( jak wyłączenie kluczyka ) czy takie przerywane ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzegorz Wrzeszcz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 21:32, 08 Paź 2012    Temat postu:

Naprawdę nikt nie ma żadnego pomysłu co jest grane?

Ostatnio zmieniony przez Grzegorz Wrzeszcz dnia Wto 1:36, 09 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzegorz Wrzeszcz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 16:29, 09 Paź 2012    Temat postu:

Panowie poproszę o jakąś mądrą poradę
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 18:10, 09 Paź 2012    Temat postu:

Wygląda mi to troche na cewkę. Może za duży pobór na włączonych światłach. Odpowiedz na pytania Pustack-a.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:55, 09 Paź 2012    Temat postu:

Może byś odpowiedział na zadane pytania ????? :!:!:!:!

Ostatnio zmieniony przez Pustack dnia Wto 20:55, 09 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzegorz Wrzeszcz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 21:09, 09 Paź 2012    Temat postu:

Silnik nie gaśnie na wolnych obrotach no chyba że włącze światła to wtedy jest kwestja chwili czasami dłuższej a czasami chwilka i jak bym przekręcił kluczyk gaśnie od razu.Tak samo dzieje się podczas jazdy bez świateł wszystko idealnie do momętu włączenia świateł chwila i go odcina momętalnie.Nie wiem czy to ma znaczenie ale zauważyłem że na ciepłym silniku ciężej odpala czy to inna brożka?Wymieniłem już:cewka,świeca,Fajka,kabel od fajki,kądesator,przerywacz.Nie wiem co dalej,Proszę o pomoc.pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MichuS
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ok. Konina
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 18:21, 10 Paź 2012    Temat postu:

Przyczyną jest prawdopodobnie źle podłączona instalacja. Sprawdź schemat i według schematu podłącz kable do stacyjki. W stacyjce są tzw. 3 fazy. 1 faza to sam zapłon. 2 faza zapłon ze światłami a 3 faza pozycyjne. Bynajmniej tak u mnie jest a mam wszystko dobrze podłączone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:32, 10 Paź 2012    Temat postu:

Jak kolega wyżej. Sprawdź podłączenie instalacji świateł, być może masz gdzieś zwarcie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzegorz Wrzeszcz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 22:12, 10 Paź 2012    Temat postu:

Dzięki za podpowiedz panowie,Instalacja została wyeleminowana! i dalej to samo!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SIMSON SR50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Sie 2011
Posty: 267
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Oleśnica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:13, 11 Paź 2012    Temat postu:

A Sprawdziłeś Dokładnie tą instalacje czy tylko takk oo tak rzut okiem ?
Może być coś przy stacyjce źle podłączone. Albo Cewka Świetlna jest do wymiany.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzegorz Wrzeszcz
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:16, 14 Paź 2012    Temat postu:

Witam.Ja osobiście nie znam się na elektryce ale mam gościa który stwierdził że wszystko wporządku z elektryką poprosiłem żeby przyjrzał się temu jeszcze raz dokładniej.A powiedz gdże znajduje się cewka świetlna może tam tkwi problem? Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:31, 14 Paź 2012    Temat postu:

Cewka świetlna jest pod kołem magnesowym. Jeśli masz oryginalną instalacje to powinien wychodzić z niej przewód czerwono-biały.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ciuciek08
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 22 Gru 2012
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 12:43, 30 Gru 2012    Temat postu:

Możesz mieć jeszcze zimny lut na stacyjce ja tak miałem tylko mi teraz gaśnie jak wcisne chamulec zaświeci się światło stopu i po chwili zaczyna przerywać i gaśnie nie wiem co się dzieje jak wyjme żarówke to jest wszystko wporządku POMOCY pozdro.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:46, 30 Gru 2012    Temat postu:

Po co ten odkop?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin