Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Muli,nie wkręca się, gaśnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomix0
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 9:48, 30 Mar 2010    Temat postu: Muli,nie wkręca się, gaśnie

czesc!
Mam problem ze swoim Simsonem. Przed zimą było wszystko dobrze, problemy są od pierwszego odpalenia. Odpala dobrze z pierwszego kopa ale nie chce sie wkręcac na obroty, dopiero po jakims czasie. Chwile popracuje i gaśnie. Gaśniki przedmuchałem kompresorem. Zapłon jest dobrze ustawiony. Czasami strzela w tłumik. A jak pracuje i trzymam go na wysokich obrotach to normalnie nie gaśnie, jak włącze światła to zgaśnie. Nie wiem co z nim moze byc. Prosze o szycka odpowiedz.
PS. moze to byc wina lipnego paliwa, albo wody w paliwie ?


Ostatnio zmieniony przez tomix0 dnia Wto 9:54, 30 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
House
Z Simsonem na ty
Z Simsonem na ty


Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 3488
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Cieszyna
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 14:42, 30 Mar 2010    Temat postu:

tak to może byc wina paliwa ale niekoniecznie . Na początek proponuję zmienić świecę , sprawdzić ustawienie zapłonu i platynek oraz ustawić poprawny poziom paliwa w gaźniku . Inna możliwość to to ze simmering od strony sprzęgła jeb*nął . Ale to nie jest powiązane z reakcją na włączenie świateł , z resztą przy simmeringu by kopcił i z tłumika wyłaziłby taki czarny szlam ....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomix0
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 1186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:53, 30 Mar 2010    Temat postu:

Poprawiłem dzisiaj minimalnie platynki zmieniłem świece, choc i na tej co była działał dobrze dopuki nie włączyłem świateł. Włączyłem to zaczął gasnąc i nie chciał odpalic.

Ostatnio zmieniony przez tomix0 dnia Wto 20:53, 30 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pustack
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 4332
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grybów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:55, 31 Mar 2010    Temat postu:

To musisz mieć gdzieś zwarcie na przewodach do świateł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
*zielony*
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:33, 04 Kwi 2010    Temat postu:

przy okazji w moim sr 50 jak włącze światła to troche spada z obrotów ale nie gasnie. Czy tak ma być ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin