Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Muli go i nie chodzi na wolnych

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qudlaty
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 18:50, 07 Sie 2008    Temat postu: Muli go i nie chodzi na wolnych

Simek znowu ma problemy. Ostatnio sam łapał duże obroty, zgasiłem go i już nie odpalił. Dzisiaj sprawdziłem simering od strony zapłonu i wszystko wydaje się ok. Ustawiłem zapłon i odpalił. Nie chodzi on jednak na wolnych obrotach. Chwile pochodzi( jakieś 30sek) i gaśnie. Jak dodam mu gazu to jakby go zamuliło i dopiero późnej wkręca się na obroty ? Co z nim jest znowu nie tak ? Dodam jeszcze, że jak jade to przerywa i troche zamula

Ostatnio zmieniony przez qudlaty dnia Czw 18:51, 07 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 18:53, 07 Sie 2008    Temat postu:

Świeca jaka jest zalana czy sucha? Może masz za duży poziom paliwa w komorze pływakowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qudlaty
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 18:55, 07 Sie 2008    Temat postu:

Jedną włożyłem na chwile to była mokra. Później wsadziłem starą iskre i odziwo sucha...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kondzio333
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 1241
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:02, 07 Sie 2008    Temat postu:

Zajrzyj do gaźnika(wyczyśc go, ustaw poziom paliwa, ustaw iglice na środkowy ząbek w razie czego później zmienisz i go wyreguluj) Jeśłi to nie pomorze to zobacz cewke butelkową itd
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qudlaty
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:04, 07 Sie 2008    Temat postu:

Simson nie odpala z kopa, tylko idzie na zapych... Gaźnik czyściłem 2 dni temu, a poziom paliwa w komorze jest dobrze ustawiony. Iglice mam na środkowym ząbku. Wyreguluj czyli ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Czw 21:28, 07 Sie 2008    Temat postu:

a tloczek ssania sie nie blokuje ?? wykręć i zobacz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qudlaty
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:17, 08 Sie 2008    Temat postu:

Tłoczek się nie blokuje, ostatnio wsadziłem nowy. Ojciec coś wczoraj pogrzebał jak mnie nie było i coś mu się tam udało. Wydawało się że już działa. Wystawiam go dzisiaj, odpalił na pierwszego. Pochodził z 2min na wolnych obrotach. Po przejechaniu 5km simek znowu nie chciał trzymać obrotów, na niskich gasł po chwili.Na wysokich było ok. Wsiadłem jeszcze na niego, przejechałem 50min. Jak dodawałem gazu do go muliło, aż zamulił na dobre i nie chciał odpalić. Jak jeździłem wcześniej nie mulił. Co to może być ? Po zamuleniu świeca była cała czarna, mocno okopcona.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Perek
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 114
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 20:59, 08 Sie 2008    Temat postu:

Możliwe że może to być któraś z Cewek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qudlaty
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:26, 08 Sie 2008    Temat postu:

a jak to sprawdzić ? :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawels2004
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 1977
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koszalin

PostWysłany: Pią 21:28, 08 Sie 2008    Temat postu:

jaki zapłon.


Kopci ?? mocno ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qudlaty
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:35, 08 Sie 2008    Temat postu:

Platyniarz. A kopci tak dosyć, bały dym, jakby papieża wybierali...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
enduros70
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 661
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:44, 08 Sie 2008    Temat postu:

Miałem u siebie taką SRke i też raz założyłem świece była mokra drugi raz sucha i nie chcaił palić tylko jak zimny nieraz zapalił. Zmieniłem gaźnik i wszystko wróciło do normy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qudlaty
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 492
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:49, 08 Sie 2008    Temat postu:

Jak jest zimny zapala normalnie na 1 kopa. Później też, ale jak go zamuli to ni hu** nie odpali :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin