Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jak się rozgrzeje nie wchodzi na obroty

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
M A C K
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 307
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sokółka / podlaskie\
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:05, 03 Cze 2011    Temat postu: Jak się rozgrzeje nie wchodzi na obroty

Witam.
Gdy kupiłem Simsona, nie miał cewki butelkowej. Potem założyłem 12V (instalacja 6V, platynki) i wszystko śmiga, pali od kopa.
Ale jak się mocno rozgrzeje czasami nie wchodzi na obroty :/ tzn. jadę zwalniam i nie ma siły aby ruszyć... Narazie zdarzyło mi się to 3 razy ale chcę usunąć usterkę Happy
Dodam, że mam cylinder 60/4 i gaźnik 16N3-5 BVF.
Edit: dzisiaj nim jeździłem i przerywa jak wchodzi na obroty...
Co to może być?

Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony przez M A C K dnia Sob 9:18, 04 Cze 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Styropian
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 1249
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Podkarpacie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 9:50, 04 Cze 2011    Temat postu:

Sprawdź kondensator.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
M A C K
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 307
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sokółka / podlaskie\
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 19:55, 13 Cze 2011    Temat postu:

Zmieniłem kondensator, cewki: butelkę i w iskrowniku i dalej jest to samo. Jak się rozgrzeje, to gaśnie, ale wystarczy popchnąć ze 20m i już jedzie. Wkurza mnie to bo jak sięz atrzymam na skrzyżowaniu to czasem tylko chodzi na niskich i dalej nie pojedzie bez popchnięcia. Obecny przebieg po remoncie około 900 km. Czy to może być przyczyną złego docierania?
Pozdrawiam :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin