Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Gaśnie przy ruszaniu.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
supra
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: się biorą dzieci :)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:25, 26 Mar 2012    Temat postu: Gaśnie przy ruszaniu.

Siema.
W moim simsonie który jest po wymianie tłoka i cylindra występuje następujący problem. Z początku dławił się i strzelał z gaźnika, regulowałem zapłon (elektronik) i wszystko było dobrze, lecz pojawił się kolejny problem, gaśnie przy ruszaniu. Regulowałem i czyściłem gaźnik oraz filtr powietrza, co nic nie dało.
Wydaje mi się że to kwestia regulacji tylko jak to poprawnie zrobić?
Simson też trochę kopci na biało i nie wiem czy to wina mieszanki czy może simeringu?
Proszę o pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
schwalbe96
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 2278
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: Pon 21:33, 26 Mar 2012    Temat postu:

a na luzie wkręca się na obroty dobrze ? próbowałeś regulować sprzęgło ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
matekk91
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 1098
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: RJS
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:45, 26 Mar 2012    Temat postu:

Podnieś iglicę o 1 rowek do góry.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
supra
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: się biorą dzieci :)
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 7:58, 27 Mar 2012    Temat postu:

Na luzie wkręca się bez problemów. Sprzęgła nie ruszałem.
Dzisiaj spróbuje z tą iglicą ;-)
dzięki za odp.

Próbowałem z iglicą i nadal to samo Sad (1)


Ostatnio zmieniony przez supra dnia Wto 20:01, 27 Mar 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SIMSON SR50
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Sie 2011
Posty: 267
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Oleśnica
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 9:02, 28 Mar 2012    Temat postu:

zmień świece ! i sprawdź regulacje biegów może zamiast jedynki masz dwójkę Ja tak miałem to też musiałem trochę sprzęgło spalić żeby ruszyć Wide grin później się skapnołem że nie mam na jedynce tylko na dwójce i wyregulowałem skrzynie i było Okey Wide grin

Pozdrawiam !
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin