Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dziwne dzwięki ze skrzyni

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
brylan s53
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki

PostWysłany: Pią 22:49, 12 Paź 2007    Temat postu: Dziwne dzwięki ze skrzyni

Podczas jazdy ze skrzyni wydobywają się dziwne dżwieki tak jakby coć o coś tarło dżwięki te nasilają sie podczas redukowania, przed wymiana łożysk w skrzyni było to mniej słychać a po jest głośniej co może być przyczyną?? Coś źle złożyłem??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
farmer91
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Pią 23:37, 12 Paź 2007    Temat postu:

ja tez tak miałem, tz. taki gwizd, ale to chyba muszą sie łożyska ułożyć, bo przecież są nowe i wszystko nie jest idealnie założone po rozpoławianiu, i muszą sie ułożyć, przestawić o te setne czy tam tysięczne mm, alby wszystko było git... u mnie to znikało po tygodniu jazdy, no chyba że to coś innego u ciebie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:48, 12 Paź 2007    Temat postu:

Mogles pomylic sie przy podkladkach miedzy trybami walka sprzeglowego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
brylan s53
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki

PostWysłany: Sob 0:04, 13 Paź 2007    Temat postu:

No masz racje, u mnie jest to coś innego po wymianie łożysk przejechałem już 200km, cała ta historia z tym dzwiękiem zaczeła sie jakiś rok temu, robiłem coś przy sprzegle i z roztargnienia zapomniałem wlać oleju i przejechałem tak może z 200m i zaczeło coś lekko trzeć w skrzyni, wlałem olej ale to już nie pomogło, a jak wymieniłem łożyska jest jeszcze gorzej, co się mogło stać?? zużył sie wałek główny ten co są w nim kulki?? Pomóżcie bo to naprawdę nieprzyjemny dźwięk Sad (1)

KnightRider czy mógłbyś dokładniej o co chodzi z tymi podkładkami, jaki gdzie powinny być?? Ja mam założona jedną między kosz sprzęgłowy a łożysko. Powinny być jeszcze jakieś??
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcias
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 4640
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Palędzie/ k. Poznania

PostWysłany: Sob 9:53, 13 Paź 2007    Temat postu:

na wałku sprzeglowym miedzy kazda zebatka powinna byc podkladka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
farmer91
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Sob 13:35, 13 Paź 2007    Temat postu:

dokładnie tak jak mówi marcias. Ale zeby po przejechaniu 200m bez oleju coś sie rozwaliło?? przecież to nie 4t żeby się zatarł, tylko kąpiel olejowa sprzęgła... ja kiedyś przejechałem z 10km bez oleju i dopiero nalałem i nic sie nie stało... a znam i takich, co albo jeżdżą w ogóle bez oleju albo mają zalane aż pod ten czerwony korek od pokrywy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
brylan s53
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki

PostWysłany: Sob 17:56, 13 Paź 2007    Temat postu:

mam podkładki między każdą zębatką. Od kiedy mam tego sima to tylko raz rozkładałem choinke i po tym było dobrze az do czasu kiedy zapomniałem tego oleju
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin