Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Coś piszczy w lewej komorze

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gibsoneqs
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Mar 2015
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 13:57, 18 Mar 2015    Temat postu: Coś piszczy w lewej komorze

Witam, otoz problem pojawil sie jakos po tym, kiedy pewnego dnia (robiac zryw) spadl lancuch z zebatki kola. Od razu dodam (raczej nie ma to rzadnego znaczenia), ze przy okazji wymienilem popychacz i tarczki sprzegla, na nowe, gdyz sprzeglo chodzilo mi do ****.
Problem jest nastepujacy, gdy jade cos mi ciagle (przez cala droge ) piszczy w prawej komorze silnika. Natomiast gdy mam zgaszony silnik i pcham go do przodu rowniez to piszczy, ale gdy cofam do tylu juz nie ma pisku, ale cos puka co kawalek (mniej wiecej co jeden pelny obrot tylnego kola, lub co pol obrotu, roznie to jest), tak jakby lancuch sie zacial, jest taki puk, ale nic sie dalej nie dzieje i mozna dalej cofac(nie wiem czy to problem tego samego elementu).
Co to moze dokladnie byc?

Sorki, zle napisalem, w prawej komorze


Ostatnio zmieniony przez gibsoneqs dnia Śro 13:59, 18 Mar 2015, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pazio777
Simson Fan
Simson Fan


Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 672
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:44, 18 Mar 2015    Temat postu:

Nie wiem czy to to samo... ale ja mam w ten sposób, że mam kawałek urąbanej lewej pokrywy. Guma źle się układa i czasami kiepsko prowadzi łańcuch. Po prostu zębatka nie nachodzi dobrze na łańcuch i momentami wskakuje z takim głośnym kliknięciem tak jak mówisz :P Mam to tylko przy cofaniu, także na razie olałem sprawę :P
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1818
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 17:18, 18 Mar 2015    Temat postu:

Sprzęgło dobrze złożyłeś?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin