Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak Iskry :(
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Neros
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żagań (lubuskie)

PostWysłany: Nie 18:02, 18 Lis 2007    Temat postu: Brak Iskry :(

Witam, tak jak w temacie, w moim simku (s51 elektronik 6v) nie ma iskry, cewka zapłonowa jest dobra podaje prąd na moduł, cewka butelkowa tez jest dobra, nie wiem jak z modułem, można jakos go sprawdzić? Co jeszcze moze być przyczyną takiego stanu? Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:33, 18 Lis 2007    Temat postu:

sprawdz przewód wysokiego napięcia i czy cewka ma masę
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:19, 18 Lis 2007    Temat postu:

Modul najlepiej przelozyc od kolegi i sprawdzi (nowy tez nie jest drogi). Mogl rowniez pasc impulsator (czerwone pod magnetem)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Neros
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żagań (lubuskie)

PostWysłany: Nie 20:41, 18 Lis 2007    Temat postu:

No moduł nie jest drogi, w przeciwieństwie do impulsatora, no spoko a jest jakas mozliwość zeby sprawdzić impulsator czy jest dobry?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kUBA.pl
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 21 Sie 2006
Posty: 1323
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Komarów

PostWysłany: Wto 16:55, 20 Lis 2007    Temat postu:

a impulsator możesz zmierzyć miernikiem powinien mieć chyba 16 ohm
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Wto 17:35, 20 Lis 2007    Temat postu:

Jezeli cewka daje(ok 60v jak depniesz)i podejrzewaz moduł to czarny przy butelkowej jak odkrecisz i dotkniesz nim do masy depniesz starterem nie bedzie iskrzył.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 20:11, 20 Lis 2007    Temat postu:

albo tak jak napisał knight porzycz moduł lub kup nowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Neros
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żagań (lubuskie)

PostWysłany: Wto 21:38, 20 Lis 2007    Temat postu:

No dzisiaj sie troche pobawiłem przy simsonku no i pojawiła się iskra, ale jest słaba i tylko jak mocno kopne, jest po prostu za słaba zeby silnik odpalil, jutro kupie przewód i fajke mozliwe ze to jest powodem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robert-92
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Dobrodzień

PostWysłany: Śro 6:26, 21 Lis 2007    Temat postu:

Ja miałem taki sam problem i winna była cewka pod bakiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcias
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 4639
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Palędzie/ k. Poznania

PostWysłany: Śro 21:33, 21 Lis 2007    Temat postu:

a co zrobiles ze sie pojawila?????
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Neros
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 18 Lis 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żagań (lubuskie)

PostWysłany: Śro 21:52, 21 Lis 2007    Temat postu:

no to tak co zrobiłem ze sie ikra pojawiła?, poruszałem kablami i niby jest :/, ale przedtem sprawdzałem też kable i nie było, :P, dzisiaj wymienilem fajke i przewód i dalej jest słaba ;p, zrobiłem nową mase cewki butelkowej też nic to nie dało, aha przykładałem też kabel (ten czarny od modułu co idzie do cewki butelkowej) no i nie iskrzyło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszkal
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 3736
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 22:00, 21 Lis 2007    Temat postu:

może kable gdzieś nie lacza albo sa przepalone
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcias
KIEROWNIK
<font color=green>KIEROWNIK


Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 4639
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Palędzie/ k. Poznania

PostWysłany: Czw 0:02, 22 Lis 2007    Temat postu:

posprawdzaj wysztkie konektory. sprawdz czy kable nie sa gdzies przepalone, jesli tak to to znaczy, ze jest przebicie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Gość





PostWysłany: Nie 3:07, 02 Gru 2007    Temat postu:

dobra juz mam kabel - sie odpial od magneta <lol>
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
electronic
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Sob 10:22, 22 Gru 2007    Temat postu:

nie kupujcie modułu w sklepach są zepsute!
ja kupilem 3 i chodził 1godz!!!!
problemy ogólne/moduł zapłonowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin