Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bing 17

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samuel428
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 11:12, 20 Lip 2012    Temat postu: Bing 17

Witam,
mam problem z gaźnikiem Bing 17.
Przeczytałem kilkanaście tematów jak go wyregulować itp. ale nic nie działa.
Mam cylinder 60ccm DDR z głowicą 50ccm.
Oto jakie czynności wykonałem związane z gaźnikiem.
-wyczyściłem go w benzynie
-przedmuchałem kompresorem
-"bawiłem" się iglicą
-regulowałem śrubką od obrotów i mieszanki
I dalej jest to samo, czyli :
-gaśnie
-tak jakby nie dało się go wyregulować.
PS. Kupiłem go używanego, dyszę wsadziłem 72.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1821
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 11:21, 20 Lip 2012    Temat postu:

Może to po prostu nie jest wina gaźnika?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samuel428
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 12:27, 20 Lip 2012    Temat postu:

A czego by innego ? Miałem wcześniej 16N1-11 i było ok, a jak zmieniłem to tak się dzieje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stasiu007
Bardziej niż stały bywalec
Bardziej niż stały bywalec


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 1821
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 13:06, 20 Lip 2012    Temat postu:

Skoro kupiłeś go używanego, można sie spodziewać że był zepsuty.
Np. gwint którejś dyszy może być uszkodzony. Lub w innym miejscu jest jakaś nieszczelność, lub poprostu coś nie jest dokręcone. Musisz wszystko sprawdzić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siweknr121
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Cze 2012
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Kujawski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 23:06, 20 Lip 2012    Temat postu:

Lub po prostu pływak jest źle ustawiony lub coś z dyszami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samuel428
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 9:55, 21 Lip 2012    Temat postu:

Dobra wczoraj przeczyściłem dysze, zauważyłem że ta dysza 30 (chyba od składu mieszanki) jest u góry ułamana, tzn nie mogę jej wykręcić. Macie jakieś porady jak to wykręcić ? Być może ona jest zapchana.

PS.
Miałem na wyśli rozwiercanie ale nie wiem czy to dobry pomysł.


Ostatnio zmieniony przez samuel428 dnia Sob 9:56, 21 Lip 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samuel428
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:18, 22 Lip 2012    Temat postu:

Halo, bardzo proszę o pomoc, to ważne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:00, 22 Lip 2012    Temat postu:

Przeczysc ta dysze kompresorem lub igla, bo jezeli jej nie wykrecisz to przy rozwiercaniu rozwalisz gwint, i tym samym gaznik.

Z jakiego powodu gasnie? Brakuje powietrza, brakuje paliwa, obu, czy nie ma kompresji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samuel428
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:34, 22 Lip 2012    Temat postu:

Antonio, sam nie wiem. Ustawiłem iglicę na samym dole to go zalewało, ustawiłem na samej górze to nie wkręcał się na obroty, ustawiłem na 2 ząbku od góry to wkręca się na obroty ale gaśnie. Wyjmuje świece, świeca nie jest zalana, więc już sam nie wiem. Wcześniej miałem 16N1-11 i było ok, ale tego dostałem i chcę teraz na nim pojeździć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siweknr121
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Cze 2012
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Kujawski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:24, 22 Lip 2012    Temat postu:

A spróbuj na najniższym ząbku. A kręciłeś śrubka od obrotów i powietrza ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samuel428
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:10, 22 Lip 2012    Temat postu:

Weź wyjdź ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siweknr121
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 10 Cze 2012
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Kujawski
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:53, 22 Lip 2012    Temat postu:

Oj Samuel przepraszam za błąd, źle przeczytałem. Zobacz na poziom paliwa bo to jest główna przyczyna zalewania.
EDIT: Też kiedyś nie miałem wolnych. Problemem okazała się świeca i za mocno wkręcona śrubka od powietrza


Ostatnio zmieniony przez siweknr121 dnia Nie 22:56, 22 Lip 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samuel428
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 03 Kwi 2011
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:59, 23 Lip 2012    Temat postu:

A więc tak dziś znowu trochę pobawiłem się gaźnikiem. Ustawiłem wszystko pięknie ładnie, pochodził może z 5 min i zgasł. Świeca nie zalana. Kompresja na pewno jest. Więc co może być przyczyną ?
Bardzo proszę o poradę Sad (1)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Problemy ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin