Forum Forum o Simsonach Strona Główna Forum o Simsonach
Forum wszystkich posiadaczy motocykli Simson
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Tyrystor
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antonio
V.I.P
<font color = orange>V.I.P


Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 7876
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ok. Środy Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 12:41, 23 Gru 2007    Temat postu:

A jezeli aku jest wydojony na maxa ze nawet diodowe neonki siadaja to majac ladowanie z mostka graetza trzeba go tez prostownikiem wczesniej nabic czy nie? Bo z tego co wiem jezdzilem jakies 30 min to na wlaczonym silniku wszystko chodzilo, po 30 min jak zgasilem to 15 fluxow i 2 zwykle ledy po 15 min gasly juz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gugu
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 463
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: chodziez

PostWysłany: Nie 12:58, 23 Gru 2007    Temat postu:

Dlatego przepraszam za głupie pytania,z reguły(sam doswiadczylem tego)jak aku padnie nie naładuje go ładowanie,podładuje ale moim zdaniem nalezy go naładowac prostownikiem,co do wiedzy to przesada--ale dla gospodarza forum swiateczne serdeczne życzenia,niech forum sie rozwija,a prywatnie sukcesów w nowym roku i spełnienia marzeń--te życzenia ogólnie dla wszystkich ale prosze administratora by jakos to przekazał--duże cześć!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek2812
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Śro 11:45, 26 Gru 2007    Temat postu:

KnightRider napisał:
Jak mierzysz napiecie? Bez akumlatora? Tyrystor ma to do siebie ze gdy nie bedzie pradu z akumlatora, nie otworzy "bramki" i ladowania nie bedzie. Zmierz napiecie akumulatora na zgaszonym silniku i na odpalonym przy polowie obrotow.


Tyrystor nie otwiera bramki,to bramka otwiera tyrystor.Nie na odwrót.Kiedy podajemy na bramke tyrystora dodatni impuls dopiero zaczyna przewodzić


Ostatnio zmieniony przez wojtek2812 dnia Czw 15:07, 03 Kwi 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KnightRider
PREZES
<font color=red>PREZES


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 3571
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa/Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:48, 26 Gru 2007    Temat postu:

Dokladnie to samo napisalem, jesli nie bedzie pradu z aku, czyli dodatniego impulsu to bramka sie nie otworzy. Akumator "otwiera" bramke. Przeczytaj dokladnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtek2812
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 250
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Pią 11:23, 28 Gru 2007    Temat postu:

Sory błędna interpretacja ale już wiem o co chodzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sito61
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 30 Lis 2006
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jasło

PostWysłany: Sob 17:37, 29 Gru 2007    Temat postu:

Sorry ze nie odpisywalem ale nie mialem za barzdzo czasu. Tyrystor zrobilismy z kolega byl oderwany jeden kabel z tych 2 cewek co sa w srodku tyrystora.Alej jest jeszcze jeden problem kable ktore wychodza z cewek w silniku sa popekane i nie zawszwe lacza wiec bde musial je wyminic.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ZANETA021
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 20:04, 22 Sty 2008    Temat postu:

panowie mam problem muj simek s51 elekt.inst.6v.gdy włączam światła słychać znaczne obciążenie silnika jak by jakieś zwarcie było .po dodaniu gazu obciążenie zanika,nie słychać ,ładowanie jest bo sprawdzałem miernikiem-czy to normalny obiaw czy coś jest nie tak- pomuszcie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
soviet100
Gość





PostWysłany: Wto 20:09, 22 Sty 2008    Temat postu:

no fajny odkop Wide grin ps OT bedzie zaneta Ty jestes on czy ona ?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateuszz-m1
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Sanok okolice

PostWysłany: Wto 14:10, 25 Mar 2008    Temat postu:

witam jak sprawdzić czy tyrystor jest dobry?

Ostatnio zmieniony przez mateuszz-m1 dnia Wto 14:12, 25 Mar 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zombek7
Bywalec
Bywalec


Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Myszków

PostWysłany: Wto 16:03, 25 Mar 2008    Temat postu:

dołączam sie do pytania jak sprawdzić czy tyrystor jest sprawny???
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o Simsonach Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin